Τρίτη 2 Ιουλίου 2013

Ερώτηση ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή για την “Κατσέλης”

Δριμεία κριτική στις διοικήσεις της Κατσέλης για “κακοδιαχείριση” και “σπατάλη” αλλά και στην κυβέρνηση άσκησε ο ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με το λουκέτο στη γνωστή αρτοβιομηχανία με επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή την οποία υπογράφουν εννέα βουλευτές και ο Α. Τσίπρας.
 Ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισημαίνει ότι οδηγούνται στην απόλυση 500 εργαζόμενοι με προϋπηρεσία 20 έως 30 ετών.
Στην ερώτηση αναφέρεται ότι «η ΚΑΤΣΕΛΗΣ ήταν κερδοφόρα έως το 2008, τότε που εξαγοράσθηκε επιθετικά και πέρασε στον έλεγχο του ομίλου Δαυίδ. Τότε που ενοποιήθηκε με την ΑΛΛΑΤΙΝΗ (άλευρα) και την ΠΛΑΖΑ (κατεψυγμένη ζύμη), κάτω από τη νέα εταιρεία NUTRIART. Μόνο που η NUTRIART "φορτώθηκε" και το δάνειο που είχε πάρει ο όμιλος Δαυίδ για την εξαγορά της ΚΑΤΣΕΛΗΣ, ύψους 50 εκατ. ευρώ. Ο κ. Δαυίδ, δηλαδή, εξαγόρασε με δική του μηδαμινή χρηματοοικονομική συμμετοχή την ΚΑΤΣΕΛΗΣ, με δάνεια τα οποία φόρτωσε στη νέα εταιρεία NUTRIART. Ο δανεισμός της νέας εταιρείας έφτασε στα 120 εκατ. ευρώ».
Επίσης καταγγέλλουν ότι «οι εκάστοτε διοικήσεις της εταιρείας, που ορίζονταν από τον κύριο μέτοχο, επέδειξαν χαρακτηριστική αδιαφορία στην υποστήριξη των λειτουργιών της εταιρείας και συντελέστηκε ένα όργιο κακοδιαχείρισης και σπατάλης», με αποτέλεσμα η εταιρεία να αντιμετωπίζει έντονα προβλήματα ρευστότητας τα τελευταία δύο χρόνια.
«Οι συζητήσεις και συμφωνίες με μια ομάδα 14 τραπεζών αποδείχθηκαν εξαιρετικά χρονοβόρες. Οι τράπεζες, που ανακεφαλαιώνονται με χρήματα του ελληνικού λαού -και στα ΔΣ τους συμμετέχουν ενίοτε και μέλη της οικογένειας του μεγαλομετόχου Δαυίδ, που πρόσφατα επιλέχτηκε ο ίδιος ως πρόεδρος της Eurobank- εμφανίζονται αδιάφορες μπροστά στο διαφαινόμενο αδιέξοδο της εταιρείας. Οι δύο χρηματοδοτήσεις που συμφωνούνται με τις τράπεζες, 8.923.000 ευρώ και 4.942.000 ευρώ, καθυστερούν να εκταμιευτούν και έτσι η έλλειψη ρευστότητας στραγγαλίζει την εταιρεία» αναφέρουν οι βουλευτές. Προσθέτουν, επίσης, ότι οι δύο πλευρές, οι τράπεζες και ο βασικός μέτοχος, έχουν κοινή ευθύνη για το σημερινό αδιέξοδο.
Τέλος επιρρίπτουν “μεγάλες πολιτικές ευθύνες” στις κυβερνήσεις της τελευταίας πενταετίας γιατί “άφησαν βορά των επιχειρηματικών σκοπιμοτήτων” μια εταιρεία που “μπορεί να προσφέρει, εξυπηρετώντας στοιχειώδεις ανάγκες διατροφής και επιβίωσης του λαού».
Το θέμα είχε ήδη προαναγγείλει ότι θα το φέρει στη Βουλή ο Αλ. Τσίπρας σε συγκέντρωση εργαζομένων της Κατσέλης την Πέμπτη.
Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ via http://www.enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου