Δευτέρα 22 Ιουλίου 2013

Είναι ο Δασκαλόπουλος ΣΥΡΙΖΑ;

Του Κώστα Βαξεβάνη 

Συγχαρητήρια επιστολή για την μετατροπή του ΣΥΡΙΖΑ σε ενιαίο κόμα,έστειλε στον Αλέξη Τσίπρα,ο Πρόεδρος του ΣΕΒ, Δημήτρης Δασκαλόπουλος. Η επιστολή,αναθέρμανε τα σενάρια,πως ο κύριος Δασκαλόπουλος,καλοβλέπει το ΣΥΡΙΖΑ,και ποιος ξέρει μπορεί να τον ψηφίζει κιόλας.Στο παρελθόν έχει καλέσει τον αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης να μιλήσει στο ΣΕΒ και κάλεσε ανοιχτά τους επιχειρηματίες να μην “δαιμονοποιούν το ΣΥΡΙΖΑ”.

Δεν θέλει και πολύ να αρχίσει η σεναριολογία.Τόση συμπάθεια δεν μπορεί παρά να είναι πολιτική προτίμηση.Για να μην πούμε για έγκαιρη στροφή του κεφαλιού προς την επόμενη μέρα της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.
Για να είμαι ειλικρινής,δεν γνωρίζω τις πολιτικές προτιμήσεις του Προέδρου του ΣΕΒ.Γνωρίζω όμως πως ο όρος “επιχειρηματικότητα” είναι ένας από τους δύο που έχει κακοποιηθεί και έχει οικειοποιηθεί από τους εργολάβους της παλιοκομματικής ή μάλλον συμφεροντολογικής Δεξιάς.Ο άλλος είναι ο όρος “εθνικό”.Δεκαετίες υπήρξε προνομιακός όρος για όποιον δεξιό αυτοπαρουσιαζόταν πατριώτης,ακόμα και αν ήταν απατεώνας που βρήκε το σκιά και κάλυψη κάτω από μια σημαία που ανέμιζε.
Έχει δικαίωμα σήμερα η ΝΔ του Αντώνη Σαμαρά να εμφανίζεται ως ο γκουρού της επιχειρηματικότητας;Μάλλον όχι.Η επιλογές της πολιτικής της λιτότητας,εξαφάνισαν κάθε επιχειρηματική ανησυχία.Οι απολύσεις που έρχονται,θα αποτελειώσουν κάθε μικρό και μεσαίο επιχειρηματία,αφού θα μειώσουν κι άλλο την αγοραστική δύναμη και την ικανότητα κατανάλωσης.
Για ποια επιχειρηματικότητα λοιπόν μιλάμε;Αν εξαιρέσει κάποιος τους κρατικοδίαιτους εργολάβους που σε εποχές κρίσης συνεχίζουν να κατασκευάζουν και να πληρώνονται,αν εξαιρέσεις τις βδέλες που κολλημένες στον κορμό του ελληνικού Δημοσίου παίρνουν δουλειές απ αυτό αλλά είναι “αντικρατιστές”,αν εξαιρέσεις τις Τραπεζίτες που συνεχίζουν να ζουν με τα χρήματά μας,και αυτούς που θα αναπτυχθούν στα συντρίμια της Δημόσιας Υγείας και Παιδείας,ποιός άλλος επιχειρηματίας έχει ωφεληθεί;
Η επιχειρηματικότητα είναι από τα θύματα της πολιτικής που εφαρμόζεται.Και η υγιής επιχειρηματικότητα το μεγάλο ζητούμενο.Την ώρα που κλείνουν χιλιάδες επιχειρήσεις,μερικές άλλες,προνομιακοί καταναλωτές κρατικών και ευρωπαικών προγραμμάτων,αναδεικνύουν κάθε μέρα την παλιά κομπραδόρικη επιχειρηματικότητα.
Η ανάπτυξη της κυβέρνησης Σαμαρά,μέσω των Τραπεζών έδωσε 100 εκατομμύρια δάνειο στο Mega των εκδοτών,μία μη παραγωγική επιχέιρηση,όταν μεγάλες επιχειρήσεις κλείνουν γιατί οι χρηματοδοτούμενες από το Δημόσιο τράπεζες,δεν δίνουν ούτε ένα ευρώ για να επιβιώσουν μεγάλες επιχειρήσεις που κλείνουν.
Η “επιχειρηματικότητα” και το “έθνος” παραμένουν και επί Σαμαρά οι πιστοποιήσεις της Δεξιάς.Το τραγικό είναι πως και τα δύο,μάλλον πεθαίνουν εξαιτίας του.Αυτό ίσως να το έχει καταλάβει ο κύριος Δασκαλόπουλος.
ΠΗΓΗ: koutipandoras.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου