Παρασκευή, 19 Ιουλίου 2013

Αλέξης Τσίπρας: Με κυβέρνηση της Αριστεράς το ρολόι για την ΕΡΤ θα γυρίσει στις 11 Ιουνίου

Με κυβέρνηση της Αριστεράς το ρολόι για την ΕΡΤ θα γυρίσει στις 11 Ιουνίου, δεσμεύτηκε από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, τονίζοντας ότι "εάν δεν είχατε σε ομηρεία τον Ευ. Βενιζέλο με την λίστα Λαγκάρντ και κάποιους από το ΠΑΣΟΚ εθισμένους στην υπουργική καρέκλα, τώρα θα είχαμε εκλογές".
"Η τρικομματική σας κυβέρνηση έπεσε. Η ΔΗΜΑΡ δεν είναι πλέον μέλος σας και την έριξαν οι αντιδράσεις του λαού για το μαύρο της ΕΡΤ", υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας. "Είστε η κυβέρνηση του μαύρου", υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας προσθέτοντας ότι "κλείνετε την ΕΡΤ για να την παραδώσετε στο μονοπώλιο της ενημέρωσης στα χρεοκοπημένα κανάλια, που δανειοδοτούνται από τις χρεοκοπημένες τράπεζες με όχημα το χρεοκοπημένο Μνημόνιο" και σημείωσε ότι "δεν έχετε πει κουβέντα για το ότι θέλετε ο πάροχος δικτύου να ταυτίζετε με τον πάροχο δικτύου".
Ταυτόχρονα, επέκρινε τον πρωθυπουργό Αντ. Σαμαρά και τους συμβούλους του για ιδεοληψία και απέχθεια απέναντι στον δημόσιο χώρο, τον πλουραλισμό, την διαφορετική άποψη και την δημοκρατία. "Κλείσατε την ΕΡΤ γιατί σας ενοχλούσε ακόμη και εδώ και έναν χρόνο που προσπαθούσατε να την ευνουχίσετε, ακόμη και τελευταία που θέλατε να την καταστήσετε κακέκτυπο της ΥΕΝΕΔ, ακόμη και αυτό σας ενοχλούσε".
"Ισχυριζόσασταν, μάλιστα, ότι στην ΕΡΤ δεν υπήρχε χώρος και χρόνος για τους δεξιούς διανοούμενους και ότι πολεμάτε ένα πολιτιστικό μοντέλο που είναι μοντέλο της Μεταπολίτευσης", είπε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας εξηγώντας "ότι αυτό το μοντέλο δεν είναι της Αριστεράς" και πρόσθεσε: "Είστε ανιστόρητοι και πολύ εύκολα υιοθετείται ακραίες απόψεις". Διερωτήθηκε, μάλιστα, "ήταν Αριστεροί ο Ελύτης και ο Χατζηδάκης, οι άνθρωποι του πολιτισμού που τίμησαν με το έργο τους την ΕΡΤ;".
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επιτέθηκε, μάλιστα, τόσο στο ΠΑΣΟΚ γιατί όπως είπε "πλέον αποτελεί συνιστώσα της Νέας Δημοκρατίας", ενώ για την ΔΗΜΑΡ υπογράμμισε "μου προκαλεί έκπληξη η χθεσινή στάση της (σ.σ. που δεν στήριξε την πρόταη για εξεταστική επιτροπή), γιατί η ΠΝΠ και το μαύρο στις οθόνες ήταν ο λόγος που αποχώρησαν από την κυβέρνηση, εκτός και δεν ήταν αυτός, γιατί λάθη γίνονται...". "Μήπως τελικά θέλετε να επιστρέψετε στην κυβέρνηση", ρώτησε ο Αλέξης Τσίπρας απευθυνόμενος στους βουλευτές της ΔΗΜΑΡ.
Ζήτησε εξηγήσεις από την κυβέρνηση για την ζημία, που υφίσταται η ΕΡΤ από την ακύρωση συμβάσεων, τις ρήτρες επί διεθνών συμβολαίων, από την ακύρωση συμβάσεων παραγωγής προγράμματος και ο Αλέξης Τσίπρας ρώτησε "εάν τελικά θα καταβάλλουν αποζημιώσεις στους εργαζομένους της ΕΡΤ".
"Ό,τι και να κάνετε, η ΕΡΤ θα ανασυγκροτηθεί πρωτίστως από τους εργαζομένους της, γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ θα στηρίξει την επαναλειτουργία της και δεν θα γίνει παράρτημα του Γραφείου Τύπου, όπως εσείς την θέλετε", δεσμεύτηκε ο Αλέξης Τσίπρας τονίζοντας ότι "δεν θα την αφήσουμε να επιστρέψει εκεί που εσείς την είχατε απαξιώσει". Χάραξε, μάλιστα, τον οδικό χάρτη για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ με τους εργαζομένους να την στηρίζουν, χωρίς αυτούς που έπαιρναν τους παχυλούς μισθούς, ούτε με εργαζόμενους δυο ταχυτήτων, με πλούσιο πρόγραμμα που θα μεταφέρει τον πολιτισμό στα μήκη και τα πλάτη του ελληνισμού, και κυρίως αυστηροποίηση των ελέγχων στις προμήθειες.

 www.avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου