Κυριακή 21 Ιουλίου 2013

Πόσο Βούλτεψη είσαι;

Η συζήτηση στο πρωινό πάνελ του Σκάϊ αφορά στο κλείσιμο του δημοτικού σχολείου Καρκαδιώτισσας στο Ηράκλειο Κρήτης το οποίο συγχωνεύεται με το δημοτικό του Προφήτη Ηλία. Οι γονείς των μαθητών διαμαρτύρονται εντόνως για τον εξαναγκασμό των παιδιών τους να μετακινούνται 15 χιλιόμετρα κάθε μέρα για να μεταβούν στο γειτονικό χωριό.
Η Σοφία Βούλτεψη η οποία είναι άλλη μία τυχερή δημόσια λειτουργός με κληρονομικό αξίωμα η οποία καθορίζει με τις πράξεις της και με τις απραξίες της τις ζωές όλων μας, έχει την αφοπλιστική
απάντηση που θα κολλήσει στον τοίχο τους γονείς των μαθητών και τις παράλογες απαιτήσεις τους.
"Γιατί ο γιος μου που έφευγε από την Γλυφάδα και πήγαινε στην Παλλήνη πόσα χιλιόμετρα είναι;"... είπε η Βούλτεψη"
"Ο γιος σας όμως δεν πάει με τα πόδια κυρία Βούλτεψη, αλλά με μεταφορικά μέσα" ... είπε ο δημοσιογράφος.
"Γιατί αυτοί με τα πόδια θα πάνε; Σιγά μην πάνε με τα πόδια!" ... είπε η Βούλτεψη!
Η κ. Βούλτεψη λοιπόν θεωρεί ότι είναι ακριβώς το ίδιο να έχεις κάνει την επιλογή να στέλνεις το παιδί σου σε ένα καλό ακριβό ιδιωτικό σχολείο στην Παλλήνη ενώ μένεις στην Γλυφάδα, να έρχεται να το παίρνει το σχολικό από την αυλή της 3όροφης μεζονέτας σου και να το ξαναπαρκάρει το μεσημέρι πίσω, με το να σε αναγκάζουν να στείλεις το παιδί σου σχολείο στο διπλανό χωριό. Να μετακινήσαι με το αυτοκίνητο 15 χιλιόμετρα την ημέρα για να το πας και το μεσημέρι να το ξανακάνεις για να το φέρεις πίσω. Οι τυχόν επαγγελματικές υποχρεώσεις των γονέων δεν λαμβάνονται υπόψιν γιατί με 45% ανεργία τουλάχιστον ο ένας από τους δύο σύμφωνα με τον νόμο των πιθανοτήτων δεν θα εργάζεται οπότε όλα καλά με το καθημερινό πήγαινε έλα. 
Τα επιχειρήματά της κ. Βούλτεψη θα μπορούσαν να επεκταθούν ώστε να μην αφήσει κανένα περιθώριο αντίλογου στους αχάριστους γονείς των μαθητών.
Να μιλήσει για τις δυσκολίες και τη κόπωση του γιου της στο να μετακινείται καθημερινώς μέσα στα 500τ.μ. του σπιτιού τους και στα 1500τ.μ. της αυλής τους. Για την κούραση να ανεβοκατεβαίνει από την σοφίτα στο υπόγειο και από το υπόγειο στο γκαράζ. Για την υγρασία και τις αναθυμιάσεις χλωρίου και σκόνης ph που βγάζει τις ψυχρές νύχτες η πισίνα τους. Για τους κάλους που βγάζουν οι παλαμίτσες του από το συνθετικό δέρμα της λαβής της ρακέτας του στα μαθήματα στο τένις club και άλλα τέτοια σπαρακτικά
Πηγή: projector-revolt

via left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου