Τρίτη 23 Ιουλίου 2013

Μισθοί πείνας για 8.500 εκπαιδευτικούς – 400 ευρώ το μήνα

“ 8.500 αναπληρωτές δάσκαλοι και καθηγητές επίσης θα ενταχθούν σε χρηματοδοτούμενα προγράμματα του ΕΣΠΑ από τα κονδύλια του οποίου και θα αμείβονται με τον μισθό τους να περιορίζεται σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα. ”

Από τους συνολικά 11.000 αναπληρωτές εκπαιδευτικούς που αναμένεται να προσληφθούν τη νέα σχολική χρονιά, η συντριπτική πλειονότητα, οι 8.500, θα παίρνουν μισθό που μετά βίας θα αγγίζει τα 400 ευρώ.
Το υπουργείο Παιδείας, σύμφωνα με την εφημερίδα Δημοκρατία, εξασφάλισε πιστώσεις από το υπουργείο Οικονομικών για την πρόσληψη περίπου 2.500 αναπληρωτών, οι οποίοι θα στελεχώσουν θέσεις, κυρίως, σε νησιά και απομακρυσμένες περιοχές. Οι υπόλοιποι 8.500 αναπληρωτές δάσκαλοι και καθηγητές επίσης θα έχουν δουλειά το επόμενο σχολικό έτος, ωστόσο επειδή θα ενταχθούν σε χρηματοδοτούμενα προγράμματα του ΕΣΠΑ από τα κονδύλια του οποίου και θα αμείβονται, ο μισθός τους θα περιορίζεται σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα.
Οι προσληφθέντες μέσω ΕΣΠΑ εκπαιδευτικοί θα απασχοληθούν, κατά βάση, στην Ενισχυτική Διδασκαλία, θεσμό που εφαρμόστηκε από φέτος στις τάξεις του γυμνασίου, ενώ σχεδιάζεται η επέκτασή του και στο λύκειο. Μόνον ένας μικρός αριθμός εξ αυτών θα κληθεί να αναλάβει ώρες στο κανονικό ωρολογιακό πρόγραμμα των σχολείων, συμβάλλοντας στην κάλυψη των κενών η οποία θα «καταπολεμηθεί», άλλωστε, σε μεγάλο βαθμό με την αύξηση του διδακτικού ωραρίου για τους καθηγητές.

ΠΗΓΗ: iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου