Τρίτη 9 Ιουλίου 2013

«Λουκέτο» και σήμερα στους δήμους για την κινητικότητα

Με νέα 24ωρη απεργία σήμερα απαντούν οι εργαζόμενοι στους δήμους στην ένταξη των δημοτικών υπαλλήλων στο πρόγραμμα κινητικότητας, μετά την απόφαση της κυβέρνησης σε συμφωνία με την τρόικα. Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της ΠΟΕ – ΟΤΑ, Θ. Μπαλασόπουλος, μετά τη συνάντηση που είχε με τους αρμόδιους υπουργούς Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης, βάσει των σχεδιασμών της κυβέρνησης, θα φύγουν άμεσα στα τέλη Ιουλίου οι 2.200 σχολικοί φύλακες και στα τέλη Σεπτεμβρίου θα βγουν σε διαθεσιμότητα οι 3.500-3.600 δημοτικοί αστυνόμοι.
To  προεδρείο της ΠΟΕ-ΟΤΑ αποφάσισε νέα 24ωρη απεργία για σήμερα και συγκέντρωση στις 11:00 το πρωί στην πλατεία Καραϊσκάκη. Από την απεργία εξαιρούνται και πάλι οι υπηρεσίες πρόνοιας των δήμων.
Η εκτελεστική επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ θα συνεδριάσει εκ νέου σήμερα το βράδυ για να εκτιμήσει τα δεδομένα και να λάβει τις επόμενες αποφάσεις της.
Σε 24ωρη απεργία προχωρούν σήμερα και οι δημοτικοί αστυνομικοί, μετά από απόφαση του σωματείου τους που συνεδρίασε το απόγευμα της Δευτέρας. Σύμφωνα με την ίδια απόφαση, σήμερα θα συγκληθεί νέα γενική συνέλευση του σωματείου ώστε να αποφασιστεί η στάση που θα τηρήσουν στη συνέχεια.
Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ μετά τη λήξη της συνάντησης με τους υπουργούς Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης, θα φύγουν άμεσα στα τέλη Ιουλίου οι 2.200 σχολικοί φύλακες και στα τέλη Σεπτεμβρίου θα βγουν σε διαθεσιμότητα οι 3.500-3.600 δημοτικοί αστυνόμοι.
Η Δημοτική Αστυνομία θα καταργηθεί ως υπηρεσία, το 5%-10% από τους δημοτικούς αστυνόμους θα παραμείνουν στους δήμους, προκειμένου να απορροφηθούν σε άλλες θέσεις και η πλειονότητα των υπολοίπων θα απορροφηθεί από το υπουργείο Δημόσιας Τάξης.
«Η Τοπική Αυτοδιοίκηση θα αποτελέσει τη βασική δεξαμενή για διαθεσιμότητα και απολύσεις. Αυτό που απομένει είναι να αντιμετωπίσουμε τη νέα κατάσταση. Γι' αυτό θα συνεδριάσει η Εκτελεστική Επιτροπή προκειμένου να αποφασίσει για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων», ανέφερε ο κ. Μπαλασόπουλος.
Τόσο ο κ. Μπαλασόπουλος, όσο και ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο δήμο Αθηναίων Β. Πολυμερόπουλος κατηγορούν τον δήμαρχο Αθηναίων Γ.Καμίνη και την ΚΕΔΕ ότι δεν αντιδρούν ουσιαστικά στο πρόβλημα που έχει ανακύψει.

Νέα συνάντηση ΚΕΔΕ με Μιχελάκη – Μητσοτάκη

Εκπρόσωποι της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) συναντήθηκαν χθες με τον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη, και τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη και έδωσαν νέο ραντεβού σήμερα στις 09:30 το πρωί προκειμένου να συνεχίσουν τη συζήτηση.
Σύμφωνα με πληροφορίες, θα συζητηθεί με ποιους τρόπους θα αναπληρωθούν οι αρμοδιότητες των σχολικών φυλάκων και των δημοτικών αστυνόμων, αλλά και η αναπλήρωση των εσόδων που προκύπτουν για τους δήμους με τη λειτουργία της Δημοτικής Αστυνομίας.

 http://tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου