Σάββατο 20 Ιουλίου 2013

Επίσημα στοιχεία: 40 ώρες δουλεύουν οι Έλληνες τη βδομάδα, 2 περισσότερες από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο

Τα στοιχεία από την έκθεση του Ευρωπαϊκού Ιδρύματος για τη βελτίωση των Συνθηκών Εργασίας και Διαβίωσης (Eurofound) για τον εβδομαδιαίο χρόνο εργασίας στην Ευρώπη για το 2012 επικαλείται η ΠΟΕ - ΟΤΑ σε σχετική ανακοίνωσή της: 

Σύμφωνα με την εβδομαδιαία Ενημέρωση του Κοινωνικού Πολύκεντρου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. (Τεύχος 85/1 Ιουλίου 2013) οι εξελίξεις στον εβδομαδιαίο χρόνο εργασίας στην Ευρώπη για το 2012, είναι οι πιο κάτω:
Με βάση τα στοιχεία της έκθεσης του Ευρωπαϊκού Ιδρύματος για τη βελτίωση των Συνθηκών Εργασίας και Διαβίωσης (Eurofound), ο μέσος εβδομαδιαίος χρόνος εργασίας στην Ευρώπη το 2012 ήταν 38 ώρες. Με βάση τα δεδομένα που δίνουν οι χώρες για τον μέσο εβδομαδιαίο χρόνο εργασίας (όπως είχε ρυθμιστεί από Συλλογικές Διαπραγματεύσεις ή από άλλες συμφωνίες που ισχύουν κατά κλάδο), η Γαλλία παραμένει η χώρα με το μικρότερο μέσο όρο με 35,6 ώρες (στη Γαλλία με το Νόμο Aubry από το 2000 ισχύει το 35ώρο).
Η χώρα μας ανήκει στην πεντάδα των χωρών με το μεγαλύτερο μέσο εβδομαδιαίο χρόνο εργασίας (40 ώρες). Σε ότι αφορά τα στοιχεία κατά οικονομική δραστηριότητα και κατά χώρα φαίνεται ότι η Ελλάδα μαζί με την Αυστρία και το Λουξεμβούργο είχαν συγκριτικά με άλλες χώρες τις περισσότερες ώρες εργασίας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και στη Μεταλλουργεία.
Ολόκληρη η έκθεση του Eurofound: http://www.eurofound.europa.eu/eiro/studies/tn1305017s/index.htm
(το διάγραμμα προέρχεται επίσης από την παραπάνω έκθεση)

left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου