Παρασκευή, 19 Ιουλίου 2013

Economist: Η Ελλάδα θα χάσει και τους στόχους του 2013

Με ύφεση 5%, πρόβλεψη για ανεργία στο 30% και απογοητευτικά έσοδα από ιδιωτικοποιήσεις «η Ελλάδα θα χάσει και τους φετινούς στόχους και με μεγάλη απόκλιση» σχολιάζει το περιοδικό Economist, θέτοντας θέμα εμπιστοσύνης στην πολιτική της λιτότητας.
 «Το ΙΟΒΕ δηλώνει ότι το ΑΕΠ θα συρρικνωθεί κατά 5% φέτος, χειρότερα από την αρχική του πρόβλεψη για ύφεση 4,6%. Η ανεργία αναμένεται να ενισχυθεί από 26,9% στο 30% τον επόμενο χρόνο. Και τα έσοδα από ιδιωτικοποιήσεις είναι απογοητευτικά. Η Ελλάδα θα χάσει τους φετινούς στόχους και με μεγάλη απόκλιση» αναφέρει το δημοσίευμα.
Ο Economist δεν αναφέρεται μόνο στη δεινή κατάσταση στην Ελλάδα, αλλά και στην Πορτογαλία. «Η βασική αιτία είναι οι μεγαλύτερες από τις αναμενόμενες περικοπές των δημοσίων δαπανών που χρειάστηκαν για να παραμείνει σε τροχιά το πρόγραμμα. Με αυτές τις προβλέψεις είναι μάλλον απίθανο να επιστρέψει η εμπιστοσύνη στην Πορτογαλία, την Ελλάδα ή στην ευρύτερη ευρωζώνη ότι η λιτότητα αποδίδει» σχολιάζουν οι συντάκτες του άρθρου και καταλήγουν: «Αυτή τη στιγμή, καμία από τις δύο χώρες δεν δείχνει έτοιμη να βγει από το πρόγραμμα»

 http://tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου