Σάββατο 20 Ιουλίου 2013

Τα κριτήρια για τις 8000 μετατάξεις εκπαιδευτικών

Ξεκινάει από τη Δευτέρα η διαθεσιμότητα 2.000 εκπαιδευτικών τεχνικών ειδικοτήτων που καταργήθηκαν από τα επαγγελματικά λύκεια και τις σχολές, ενώ σε καθεστώς κινητικότητας θα ενταχθούν συνολικά 8.000 εκπαιδευτικοί. Η λίστα αναμένεται να οριστικοποιηθεί μέχρι τις 10 Αυγούστου.
Σύμφωνα με το Έθνος το υπουργείο Παιδείας για τις μετατάξεις των εκπαιδευτικών θα συνεκτιμηθούν τέσσερα βασικά κριτήρια: Προϋπηρεσία, οικογενειακοί λόγοι, συνθήκες διαβίωσης στις έδρες των σχολείων που υπηρέτησαν, κατοχή επιπλέον πτυχίο, μεταπτυχιακού ή διδακτορικού. Για την προϋπηρεσία οι μονάδες μετάθεσης από τη συνολική υπηρεσία προσδιορίζονται με συντελεστή δύο για κάθε χρόνο υπηρεσίας.
Οι μονάδες μετάθεσης για οικογενειακούς λόγους υπολογίζονται ως εξής:
  • Οι έγγαμμοι εκπαιδευτικοί λαμβάνουν τέσσερις μονάδες μετάθεσης. Ίδιο αριθμό μονάδων λαμβάνουν και οι σε χηρεία εκπαιδευτικοί που έχουν ανήλικα ή σπουδάζοντα παιδιά.
  • Οι εκπαιδευτικοί που έχουν άγαμα ανήλικα ή σπουδάζονται παιδιά λαμβάνουν τέσσερις μονάδες για το πρώτο παιδί, τέσσερις για το δεύτερο, έξι για το τρίτο και επτά μονάδες για κάθε ένα από τα υπόλοιπα παιδιά.
  • Οι εκπαιδευτικοί που προέρχονται από μετάταξη από την Α/βαθμια ή Β/βαθμια εκπαίδευση ή την εκκλησιαστική εκπαίδευση λαμβάνουν τις μονάδες μετάθεσης της πλησιέστερης σχολικής μονάδας που υπηρετούσαν μέχρι την ημερομηνία δημοσίευσης της απόφασης.

Σε ό,τι αφορά τους τίτλους σπουδών των εκπαιδευτικών για κάθε επιπλέον πτυχίο ΑΕΙ υπολογίζονται 5 μονάδες, για κάθε μεταπτυχιακό 7 μονάδες και για κάθε διδακτορικό 14 μονάδες.
Τέλος, σύμφωνα με το Έθνος οι μονάδες μετάθεσης πρωτοβάθμιας και  δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης κατατάσσονται σε δέκα κατηγορίες οι οποίες διαμορφώνονται με βάση τον πληθυσμό της έδρας των σχολείων, τις συνθήκες διαβίωσης, την οργανικότητα, την απόστασή τους από την έδρα του νομού, τις συγκοινωνιακές συνθήκες και το υψόμετρο.
Υπενθυμίζεται πως η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ) κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών κατά του Υπουργού Παιδείας κ. Αρβανιτόπουλου, του Γεν.  Γραμματέα του Υπουργείου κ. Κυριαζή και κατά της αναπληρ. Προϊσταμένης Γεν. Δ/νσης Υπουργείου Παιδείας κ. Καρδαμίτση και κατά παντός άλλου υπευθύνου για την ενέργειά τους να προχωρήσουν στην υλοποίηση του νόμου για τις διαθεσιμότητες των εκπαιδευτικών πριν ακόμη αυτός ψηφιστεί από το Κοινοβούλιο και να δημοσιοποιήσουν τους πίνακες που περιείχαν προσωπικά δεδομένα 2.500 εκπαιδευτικών.

http://tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου