Δευτέρα 29 Ιουλίου 2013

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για την ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ και την αναξιοκρατία

Σε κοινή δήλωση προχώρησαν η Ευγενία Ουζουνίδου και ο Θανάσης Πετράκος, βουλευτές και υπεύθυνοι του τομέα Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ, για την επιτάχυνση ξεπουλήματος του ΑΔΜΗΕ.
Αναλυτικά, η δήλωση των δύο βουλευτών έχει ως εξής:

«Με την πραξικοπηματική πράξη του Υπουργικού Συμβουλίου της 24 Ιουλίου η μνημονιακή συγκυβέρνηση αποφάσισε την ολοκληρωτική παράδοση της ΔΕΗ και του Ανεξάρτητου Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ) στα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα. Παραχωρούν τουλάχιστον το 51% και το management του ΑΔΜΗΕ παρότι στις προγραμματικές δηλώσεις ο κ. Σαμαράς είχε τονίσει ότι «τα δίκτυα δεν πωλούνται». Για μια ακόμη φορά ο κ. Σαμαράς και η συγκυβέρνηση εξαπάτησαν τον Ελληνικό λαό».

«Για να περάσει αυτή την καταστροφική πολιτική η συγκυβέρνηση χρειάζεται στα όργανα διοίκηση και της ΔΕΗ και του ΑΔΜΗΕ πειθήνια πρόσωπα τα οποία δεν θα αντιστέκονται στις εγκληματικές αποφάσεις της συγκυβέρνησης. Στο πλαίσιο αυτό, η κυβέρνηση προχώρησε στην αλλαγή 3 μελών του Δ.Σ του ΑΔΜΗΕ το προηγούμενο διάστημα, καθώς και των μελών του Εποπτικού Συμβουλίου, χωρίς μάλιστα αυτά να διαθέτουν τα απαιτούμενα προσόντα. Στη συνέχεια μάλιστα, το διορισμένο Δ.Σ. αποφάσισε την τοποθέτηση ενός εκ των τριών στη θέση του προέδρου αλλά και του Διευθύνοντος Συμβούλου του ΑΔΜΗΕ. Αυτές οι, εξόφθαλμα, αναξιοκρατικές μεθοδεύσεις που έχουν στόχο την διευκόλυνση ιδιωτικοποίησης της εταιρείας είναι απαράδεκτες. Η συγκυβέρνηση και προσωπικά ο πρωθυπουργός, οφείλουν να απαντήσουν πως είναι δυνατόν ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της πιο σημαντικής από επιστημονική και τεχνολογική άποψη του ομίλου της ΔΕΗ να μην διαθέτει ούτε τα στοιχειώδη προσόντα και μην έχει καμία σχέση με το αντικείμενο του ΑΔΜΗΕ. Οφείλουν να απαντήσουν πως συμβιβάζεται οι σχολικοί φύλακες για να μην απολυθούν να χρειάζονται τουλάχιστον μεταπτυχιακό και για την Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΑΔΜΗΕ να αρκεί πτυχίο τεχνολογίας πετρελαίου από το ΤΕΙ Καβάλας».

«Θερμά συγχαρητήρια κύριοι της Κυβέρνησης για την αξιοκρατία που προωθείτε!!!».

«Προειδοποιούμε την μνημονιακή συγκυβέρνηση ότι δεν έχει κανένα δικαίωμα να εκχωρήσει σε ιδιώτες τις βασικές εθνικές υποδομές και να ξεπουλήσει τη ΔΕΗ και τον ΑΔΜΗΕ. Όσες αναξιοκρατικές μεθοδεύσεις και να κάνει για να επιταχύνει το ξεπούλημα της ΔΕΗ και του ΑΔΜΗΕ δεν θα τα καταφέρει. Θα μας βρουν μπροστά τους. Δεν θα επιτρέψουμε και δεν θα αφήσουμε στα νύχια των αχόρταγων τοκογλύφων και των υποτακτικών κυβερνήσεων να εκποιήσουν και να λεηλατήσουν τη μεγαλύτερη βιομηχανική επιχείρηση της χώρας. Τονίζουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι δεν πρόκειται να αναγνωρίσουμε τετελεσμένα. Η ΔΕΗ και ο ΑΔΜΗΕ πρέπει να είναι 100% δημόσια και τέτοια θα γίνουν όταν ο λαός με τους αγώνες και την ψήφο του αναδείξει το ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση της χώρας».

 http://www.periodista.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου