Κυριακή 21 Ιουλίου 2013

Τα έξι πρώτα νοσοκομεία που... «αλλάζουν χαρακτήρα»

Με έξι νοσοκομεία στην Αττική  θα ξεκινήσει τις επόμενες ημέρες το σχέδιο του υπουργείου Υγείας για την αναδιάρθρωση του συστήματος Υγείας, ενώ μεγάλο μέρος του διοικητικού και ιατρικού προσωπικού θα ενταχθεί στο πρόγραμμα κινητικότητας.
 Σύμφωνα με το Έθνος της Κυριακής τα πρώτα έξι νοσοκομεία που θα εντάσσονται στο σχέδιο του υπουργείου Υγείας είναι:
  • Γενικό Νοσοκομείο Δυτικής Αττικής (Λοιμωδών)
  • Σπηλιοπούλειο Νοσοκομείο (Η Αγία Ελένη)
  • Γενικό Νοσοκομείο Πατησίων
  • Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών (Πολυκλινική)
  • Ινστιτούτο Έρευνας Νοσημάτων Θώρακος Υγιεινής και Ασφάλειας της Εργασίας
  • Νομαρχιακό Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών (Αμαλία Φλέμινγκ).
Στο δημοσίευμα της εφημερίδας αναφέρεται πως τα εν λόγω έξι νοσοκομεία θα καταργηθούν είτε θα αλλάξουν χαρακτήρα, είτε θα συγχωνευτούν με άλλα στο πλαίσιο του προγράμματος που έχει συμφωνηθεί με την τρόικα.
Πηγές του υπουργείου Υγείας αναφέρουν πως το σχέδιο θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τον Μάρτιο του 2014 και θα αφορά νοσοκομεία στο κέντρο αλλά και στην περιφέρεια.
Από την πλευρά του ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στο Σκάι, τόνισε πως τα νοσοκομεία δεν κλείνουν αλλά αλλάζουν χαρακτήρα. «Δεν θα είναι γενικές κλινικές, θα είναι κέντρα υγείας εξυπηρετώντας χιλιάδες κόσμο κάθε ημέρα» ανέφερε ο υπουργός Υγείας.
Ο Άδωνις Γεωργιάδης σημείωσε πως τόσο οι γιατροί στο Γενικό Κρατικό Νικαίας και στο Αττικό Νοσοκομείο, όσο και ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών έχουν ζητήσει να αλλάξει ο χαρακτήρας ορισμένων νοσοκομειακών ιδρυμάτων, καθώς, όπως είπε, σε ορισμένα από αυτά  υπάρχει χαμηλή πληρότητα και δεν υπάρχουν απαραίτητες υποδομές τη στιγμή που σε άλλα δεν υπάρχει προσωπικό. «Πάμε να πάρουμε το πλεονάζον προσωπικό για να το πάμε στο Νικαίας και στο Αττικόν» πρόσθεσε.

 http://tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου