Πέμπτη 25 Ιουλίου 2013

ΣΥΡΙΖΑ: «Παράνομη η εκποίηση του δικτύου ενέργειας»

“ Η διάλυση και καταστροφή της ΔΕΗ θα επιδεινώσει την ποιότητα των προσφερόμενων υπηρεσιών, η κυβέρνηση δεν έχει κανένα δικαίωμα να εκχωρήσει σε ιδιώτες βασικές εθνικές υποδομές όπως είναι τα Δίκτυα Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας ”

Το τμήμα ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του, για την ΔΕΗ και τις κυβερνητικές εκλογές, αναφέρει: «Η χθεσινή απόφαση της κυβέρνησης, διαψεύδοντας για μία ακόμη φορά τις ίδιες τις προγραμματικές της δεσμεύσεις, δρομολογεί τον πλήρη ιδιοκτησιακό διαχωρισμό του διαχειριστή του συστήματος μεταφοράς (ΑΔΜΗΕ) από τη μητρική ΔΕΗ και την πώληση σε ιδιώτη επενδυτή του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών του».
«Η κίνηση αυτή αποτελεί κορυφαία πράξη ξεπουλήματος του δημόσιου πλούτου της χώρας, η συνειδητή προσπάθεια των κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για την υποβάθμιση και απαξίωση της ΔΕΗ με τελικό σκοπό την ιδιωτικοποίησή της δεν είναι καινούρια. Θυμίζουμε τον επί χρόνια αποκλεισμό της από την κατασκευή νέων μονάδων, τις μονομερείς ρυθμίσεις εις βάρος της για να δημιουργηθεί "αγορά" ηλεκτρικής ενέργειας, τη μετατροπή της σε φοροεισπρακτικό μηχανισμό με την είσπραξη του χαρατσιού μέσω των λογαριασμών της, την εκχώρηση πολλών δραστηριοτήτων της σε αμφίβολης ποιότητας και υπέρογκου κόστους ιδιώτες εργολάβους, αλλά και την ασφυξία στην οποία την οδηγούν απαγορεύοντας τις προσλήψεις για την ανανέωση του προσωπικού που αποχωρεί» συνεχίζει η ανακοίνωση.
Επιπρόσθετα τονίζει πως: «Η διεθνής εμπειρία από την εφαρμογή σκληρών νεοφιλελεύθερων επιλογών εκποίησης των δημόσιων επιχειρήσεων ενέργειας και απορύθμισης του κλάδου αλλά και η ελληνική ως σήμερα εμπειρία στον ηλεκτρενεργειακό κλάδο δεν θα πρέπει να αφήνει καμία αμφιβολία σχετικά με τις αρνητικές συνέπειες που θα έχει η πλήρης ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ στα δημόσια οικονομικά, στις τσέπες των καταναλωτών αλλά και στην αναπτυξιακή προοπτική της χώρας».
«Η διάλυση και καταστροφή της ΔΕΗ θα επιδεινώσει την ποιότητα των προσφερόμενων υπηρεσιών, η κυβέρνηση δεν έχει κανένα δικαίωμα να εκχωρήσει σε ιδιώτες βασικές εθνικές υποδομές όπως είναι τα Δίκτυα Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας» προσθέτει.
«Αυτό που είναι αναγκαίο για τη ΔΕΗ, αντί για τη διάλυση και το ξεπούλημά της, είναι η χάραξη ενός στρατηγικού πλάνου εκσυγχρονισμού και ανάπτυξής της. Απευθύνουμε λοιπόν προειδοποίηση προς κάθε κατεύθυνση: δεν πρόκειται να αποδεχθούμε το ξεπούλημα της ΔΕΗ. Δεσμευόμαστε ότι η αυριανή κυβέρνηση της Αριστεράς δεν θα αναγνωρίσει το ξεπούλημα της ΔΕΗ και θα αγωνιστεί με όλες της τις δυνάμεις για την εξυγίανση, τον εκσυγχρονισμό και την παραγωγική ανασυγκρότηση της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού» καταλήγει η ανακοίνωση.

 http://www.periodista.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου