Σάββατο 20 Ιουλίου 2013

Ο ΣΥΡΙΖΑ για την τουρκική εισβολή στην Κύπρο το 1974

Το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με τη συμπλήρωση 39 χρόνων από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο το 1974.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Στις 20 Ιουλίου 2013 συμπληρώνονται 39 χρόνια από την παράνομη και βάρβαρη τουρκική εισβολή στην Κύπρο - ανεξάρτητη χώρα-μέλος του ΟΗΕ - την οποία διευκόλυνε το προδοτικό φασιστικό πραξικόπημα της Χούντας του Ιωαννίδη και της ΕΟΚΑ Β΄ που προηγήθηκε, με τη συνενοχή στο διπλό έγκλημα ισχυρών χωρών του ΝΑΤΟ, στο πλαίσιο ευρύτερων ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών.
Σήμερα ο αγώνας για τον τερματισμό της κατοχής και την επανένωση της Κύπρου, σύμφωνα με τις αποφάσεις του ΟΗΕ και το ευρωπαϊκό κεκτημένο, περνάει μέσα από τη συνεπή διεκδίκηση μιας λύσης δικοινοτικής –διζωνικής ομοσπονδίας, με μια κυριαρχία, μια ιθαγένεια και μια διεθνή προσωπικότητα. Δυστυχώς, όμως, οι διακοινοτικές συνομιλίες υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, δεν έχουν φέρει μέχρι τώρα αποτελέσματα που να γεννούν αισιοδοξία.
Η κυβέρνηση της Άγκυρας, παρά τις δηλώσεις της, δεν έχει μετακινηθεί από τις θέσεις της ως δύναμη κατοχής, ενώ αρνείται να εκπληρώσει ακόμα και δεσμεύσεις οι οποίες συνδέονται με την πορεία ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ. Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση της Τουρκίας συνεχίζει τις απειλές της για τις έρευνες που πραγματοποιεί η Κυπριακή κυβέρνηση εντός της κυπριακής ΑΟΖ για την αξιοποίηση του υποθαλάσσιου πλούτου της χώρας.
Ο ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει την αμέριστη αλληλεγγύη του με τον Κυπριακό λαό, Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους. Νιώθουμε ιδιαίτερα αλληλέγγυοι φέτος, που η Κυπριακή Δημοκρατία πλήττεται έντονα από τη διεθνή καπιταλιστική κρίση και βρίσκεται αντιμέτωπη με τις συνέπειες των καταστροφικών μνημονιακών πολιτικών στην Κύπρο.
Ο ΣΥΡΙΖΑ, συνεργαζόμενος στενά με τις προοδευτικές και αριστερές δυνάμεις της Κύπρου, θα συνεχίσει τις πρωτοβουλίες του και στο ευρωπαϊκό επίπεδο για να ανοίξει ο δρόμος για τη δίκαιη λύση του Κυπριακού. Για μια Κύπρο ενωμένη και ανεξάρτητη, γέφυρα ειρήνης της Ευρώπης, με τους λαούς της Μ. Ανατολής και Β. Αφρικής».

 http://www.periodista.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου