Πέμπτη 18 Ιουλίου 2013

Εργαζόμενοι ΕΡΤ: Μένουμε Ραδιομέγαρο

Να παραμείνουν στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής, διεκδικώντας όχι ειδική μεταχείριση ως προς τις αποζημιώσεις αλλά τη διασφάλιση των εργασιακών θέσεων, αποφάσισαν με συντριπτική πλειοψηφία οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ, στη σημερινή τους συνέλευση με βασικό αντικείμενο της προτάσεις του αρμόδιου υφυπουργού.
Οι  εργαζόμενοι καλούν τον υφυπουργό σε διάλογο αλλά τονίζουν ότι αυτή τη φορά ο διάλογος θα πρέπει να γίνει «με έντιμα μέσα και επιχειρήματα».
Σημειώνεται πως χθες, ο κ. Καψής έδωσε προθεσμία λίγων ημερών στους εργαζόμενους για να αποκατασταθεί η ελεύθερη πρόσβαση στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, να είναι εφικτή η εκπομπή σήματος από τις εγκαταστάσεις της Αγίας Παρασκευής και παράλληλα να προχωρήσει άμεσα η προκήρυξη 2.000 θέσεων εργαζομένων για το μεταβατικό φορέα.
Στο μεταξύ, σε 24ωρες απεργίες στα ιδιωτικά κανάλια-μετόχους της DIGEA (Alpha, Ant1, Mega, Μακεδονία, Σκάι και Star) προχωρούν οι ενώσεις του Τύπου από την Παρασκευή 19 Ιουλίου -ημέρα τελικής συζήτησης και ψήφισης στη Βουλή του νομοσχεδίου για την ΝΕΡΙΤ.
Με αυτό τον τρόπο εκδηλώνεται η συμπαράσταση των Σωματείων στους εργαζομένους της ΕΡΤ και ταυτόχρονα εκφράζεται η αντίθεση στο κλείσιμο της ΕΡΤ και στη συρρίκνωση του εργασιακού κλάδου των ΜΜΕ.
Σε μια παράλληλη εξέλιξη, με 163 ψήφους κατά έναντι 84 υπέρ καταψηφίστηκε η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την ΕΡΤ. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζητούσε τη σύσταση Επιτροπής «που θα διερευνήσει τις άκρως επιζήμιες για τη Δημοκρατία και το δημόσιο συμφέρον ενέργειες, πράξεις και παραλείψεις, παντός υπευθύνου που σχετίζονται με την απόπειρα βίαιης κατάργησης της Ε.Ρ.Τ. Α.Ε. και την παρεμπόδιση λειτουργίας και εκπομπής της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης στην Επικράτεια».

 http://tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου