Κυριακή 14 Απριλίου 2013

10-14 Ιουλίου το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ αποφάσισε η κεντρική επιτροπή

Την ανάγκη δημοκρατικής διεξόδου από την κρίση μέσω της προκήρυξης εκλογών και της ανάδειξης αριστερής κυβέρνησης, υπογραμμίζει η Κεντρική επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ στην απόφαση που ψήφισε με μεγάλη πλειοψηφία, πριν λίγο.
Η απόφαση επισημαίνει πως αυτή είναι η μόνη δημιουργική λύση που μπορεί να δοθεί στις παρούσες συνθήκες ενώ αποσαφηνίζει πως το νόμισμα δεν βρίσκεται στο επίκεντρο της πολιτικής της αξιωματικής αντιπολίτευσης. "Η έξοδος από το ευρώ δεν είναι επιλογή μας" αναφέρεται χαρακτηριστικά, διευκρινίζεται ωστόσο, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζεται για κάθε ενδεχόμενο. Ο ΣΥΡΙΖΑ επαναβεβαίωσε ακόμα τη στρατηγική επιλογή της συγκρότησης κυβέρνησης η οποία θα αποτελείται από δυνάμεις που εκτείνονται από την αριστερή Σοσιαλδημοκρατία ως το χώρο της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, ενώ όρισε ως ημερομηνία διεξαγωγής του συνεδρίου τις 10-14 Ιουλίου.
Αξίζει να σημειωθεί πως με μεγάλη πλειοψηφία καταψηφίστηκαν δυο από τις τρεις τροπολογίες της αριστερής πλατφόρμας που αφορούσαν στην πολιτική των συμμαχιών και το ευρώ, ενώ η τρίτη αποσύρθηκε χωρίς να μπει σε ψηφοφορία. Η ΚΕ υιοθέτησε ακόμα δυο ψηφίσματα:
- ένα της βουλευτού Χαλκιδικής Κατερίνας Ιγγλέζη, όπου καταδικάζεται η αυθαιρεσία και η άγρια κρατική καταστολή στην Χαλκιδική
- και ψήφισμα που κατέθεσε ο Πάνος Τριγάζης για την κατάσταση στην Κορέα, όπου καταδικάζεται η απόκτηση η χρήση πυρηνικών όπλων από την Πιονγκγιαννγκ, ενώ ταυτόχρονα ασκείται έντονη κριτική στην υποκριτική στάση των ΗΠΑ που έχουν αποδείξει οτι δεν είναι σε θέση να τηρήσουν τις συμφωνίες για τα πυρηνικά.

 beta.avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου