Κυριακή 28 Απριλίου 2013

Κυριακή 28 Απριλίου στις 6:30 μ.μ., όλοι στο Σύνταγμα

Συνδικάτα, κόμματα και οργανώσεις της Αριστεράς καλούν σε συγκέντρωση μπροστά από τη Βουλή, την ώρα που ψηφίζεται το πολυνομοσχέδιο. Στις 6:30 το κάλεσμα της Αυτόνομης Παρέμβασης και του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ



Γράφει ο Θάνος Παναγόπουλος στην Αυγή:

Άλλα 6 δισ. ευρώ αφαιμάσσει με τον ένα ή τον άλλο τρόπο το πολυνομοσχέδιο από τα ελληνικά νοικοκυριά.
Στο σκέλος των εσόδων το Δημόσιο προσδοκά να ενισχύσει τα ταμεία του με ποσό 5,9 δισ. ευρώ. Στόχος του υπουργείου Οικονομικών είναι, με το που θα ψηφιστεί αύριο με συνοπτικές διαδικασίες το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα που έχει θέσει η τρόικα για την αποδέσμευση των δόσεων των 8,8 δισ. ευρώ, η εξοικονόμηση 103 εκατ. ευρώ από λιγότερες προσλήψεις εκπαιδευτικών.
Μόνο από τις ρυθμίσεις των οφειλών στην εφορία αναμένεται να εισπραχθούν 2.739 εκατ. ευρώ μέσα στα επόμενα τέσσερα χρόνια. Στην εκτίμηση αυτή κατέληξαν οι αρμόδιες υπηρεσίες στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, το οποίο παράλληλα υπολογίζει ότι από τη ρύθμιση των οφειλών στα Ταμεία θα έχουν καθαρό όφελος το οποίο θα επιμεριστεί ως εξής:
Ποσό 255 εκατ. ευρώ το 2013, συνολικά 280 εκατ. ευρώ το 2014, 160 εκατ. ευρώ το 2015 και 100 εκατ. ευρώ το 2016. Εφάπαξ αύξηση των εσόδων από την επιβολή και το 2013 του χαρατσιού μέσω της ΔΕΗ θα οδηγήσει σε έσοδα 1,9 δισ. ευρώ τη διετία 2013-2014.
Η εισφορά επί του τζίρου στους παραγωγούς ΑΠΕ θα φέρει επιπλέον καθαρά έσοδα 490 εκατ. ευρώ έως το 2014.
Τα ταμεία του κράτους θα ενισχύσουν όμως και οι εκπαιδευτικοί. Υπολογίζεται ότι η αύξηση που επέρχεται κατά δύο ώρες στο διδακτικό ωράριο στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση θα εξοικονομήσει στη διετία ποσό 103 εκατ. ευρώ (λιγότερες προσλήψεις αναπληρωτών κ.λπ.).
Όλα τα παραπάνω στοιχεία προσδιορίζονται ποσοτικοποιημένα από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, το οποίο παραδέχεται πως υπάρχουν και άλλες θετικές ή αρνητικές επιπτώσεις, όπως, για παράδειγμα, από το γεγονός ότι θα πληρωθούν μικρότερες προσαυξήσεις και πρόστιμα ή από τη μεταβίβαση περιουσίας στο Δημόσιο. Ωστόσο δεν προβαίνει σε κάποια συγκεκριμένη εκτίμηση για το θέμα αυτό.

Διαβάστε την ανακοίνωση της Αυτόνομης Παρέμβασης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου