Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

2/1/2013: «Οι άνθρωποι δεν θα ευημερήσουν, αν δεν ευημερήσουν οι αριθμοί»

“ Ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας ομολογεί ότι τοποθετεί τους αριθμούς επάνω από τους ανθρώπους ”
«Οι άνθρωποι δεν θα ευημερήσουν, εάν δεν ευημερήσουν οι αριθμοί». Αυτή ήταν η δήλωση του αριθμολάγνου υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα στις 2 Ιανουαρίου 2013.
Αυτή ακριβώς είναι η αντίληψη του κυρίου Στουρνάρα. Αντιμετωπίζει τους ανθρώπους ως αριθμούς και δεν δίστασε πολύ πρόσφατα να κατηγορήσει τον Αλέξη Τσίπρα ότι απευθύνεται σε "κατώτερα ένστικτα". Ας δούμε, όμως, σε ποια "ανώτερα ένστικτα" απευθύνεται ο κ. Στουρνάρας, ο οποίος την ώρα που εξαθλιώνει τον ελληνικό λαό γεύεται σούσι στο γραφείο του.
Τα "ανώτερα ένστικτα" του κυρίου Στουρνάρα, τον οποίο πολύ εύστοχα ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε εκπρόσωπο της τρόικας περιλαμβάνουν: Την εξαθλίωση του πληθυσμού, το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, την αφαίρεση του δικαιώματος των Ελλήνων να ζεσταίνονται που έχει τραγικά αποτελέσματα, όπως στην περίπτωση του θανάτου των φοιτητών της Λάρισας, τη μετατροπή της χώρας σε αποικία, την μονιμοποίηση του "χαρατσιού" που ισοπεδώνει τα νοικοκυριά. Αυτά είναι τα ανώτερα ένστικτα στα οποία απευθύνεται ο κύριος Στουρνάρας, ένας τεχνοκράτης, ο οποίος εισήλθε στη ζωή των Ελλήνων από το παράθυρο, ένας οικονομολόγος, ο οποίος έχει πέσει σε όλες του τις προβλέψεις έξω, ένα πρόσωπο το οποίο όσο χειρίζεται τις οικονομικές υποθέσεις της χώρας, η Ελλάδα κινδυνεύει να πέσει στον γκρεμό.
Στις αρχές του έτους, ο κύριος Στουρνάρας ήταν σαφής: Πρώτα οι αριθμοί και ύστερα οι άνθρωποι. Ντροπή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου