Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

Δουλικές δουλειές

Του ΣΤΑΘΗ*
Περίπου 1.600.000 άνεργοι φυτοζωούν στη χώρα. Στην πραγματικότητα είναι πολλοίπερισσότεροι. Αυτοί που τους έφεραν σε αυτήν την κατάσταση, οι εντολοδόχοι της Τρόικας, έχουν στα χέρια τους ένα «πρόγραμμα» όπου, μέσω του ΟΑΕΔ, μπορούν να «εξασφαλίσουν απασχόληση» σε 400.000 ψυχές, με δουλειές εποχιακές, δουλειές του ποδαριού, δουλειές ενοικιαζόμενων μέσω ΜΚΟ, «ευέλικτων και «απασχολήσιμων», με έναν λόγο δουλειές για σκλάβους μιας ή πολλαπλών χρήσεων.
Αυτή είναι η υπόθεση Κικίλια. Ποιoς θα ελέγξει τους ψευτοδιορισμούς, τους διορισμούς και τα ρουσφέτια. Και σε τι ποσοστό θα πιστωθεί η Ν.Δ., το ΠΑΣΟΚ ή η ΔΗΜΑΡ τον έλεγχο τουπελατειακού συστήματος, ποιος θα λειτουργήσει με μεγαλύτερη παλαιοκομματική φαυλότητα.Eτσι κυβερνάται αυτή η χώρα. Και τίποτα δεν άλλαξε. Διότι η κρίση είναιεργαλείο για τη μετατροπή της χώρας σε Ειδική (και Εγκληματική) Οικονομική Ζώνη. Ουδεμία σχέση έχει η κρίση με τη λύση δομικών προβλημάτων της δημόσιας διοίκησης, πόσω μάλλον της διευθυνόμενης από βαμπίρ ελεύθερης οικονομίας. Αντιθέτως, με τρόποτρισχειρότερο του προηγούμενου φαύλου θα κυβερνάται η χώρα. Με την δημοκρατία στολυκόφως της και την τυραννίδα στο λυκαυγές της.
Ανθρωπος των ΜΚΟ ο κ. Καμίνης. Ο κ. Σόρος χρηματοδοτεί πλήθος ΜΚΟ. Ο κ. Καμίνης παραχωρεί στον κ. Σόρος κτήριο του Δήμου (δικό μου και δικό σας δηλαδή) για να αποκτήσει τη φωλίτσα του στην πρωτεύουσα της χώρας ο διεθνής κερδοσκόπος. Να βάλει κι αυτός ένα κεραμίδι πάνω απ’ το κεφάλι του.
Ετσι κυβερνάται αυτή η χώρα. Από αποθρασυμένους που δεν τηρούν ούτε τα προσχήματα – αναγκάζει ο διευθυντής του 9.84, κ. Τάκης Καμπύλης, ικανόν αριθμό δημοσιογράφων να δουλέψουν με μπλοκάκι για 700 ευρώ, καθαρά τα 300! Πόσα παίρνει ο ίδιος μισθό; Πόσον υψηλός πρέπει να ’ναι ένας μισθός για να κόβεις του άλλου το ψωμί, για να κάνεις απολύσεις με πολιτικά κριτήρια;
Κι από την άλλη: ο κ. Αβραμόπουλος, η κυρία Μπακογιάννη, ο κ. Κακλαμάνης, ο κ.Καμίνης πόσους αργόμισθους (και δημοσιογράφους) διόρισαν στον Δήμο Αθηναίων; Και πόσοι απ’ αυτούς θα εκκαθαρισθούν απ’ όποιον διευθυντή κάνει τη βρώμικη δουλειά, ώσπου να τον πετάξουν κι αυτόν στα σκουπίδια; Και πόσοι «ημέτεροι» θα γλυτώσουν την εκκαθάρισημένοντας μαγιά για τη διαιώνιση αυτής της ιστορίας;
Διότι έτσι κυβερνάται αυτή η χώρα. Με τη διαπλοκή. Πόσοι δημοσιογράφοι δεν έσκαβαν τόσα χρόνια, χάριν του «εκσυγχρονισμού», στον λαό τον λάκκο του; Κι αν οι μισοί απ’ αυτούς έπεσαν κι αυτοί μέσα, δεν εξιλεώνεται ο κλάδος, έχουμε χάσει σχεδόν στο σύνολό μας τηνέξωθεν καλή μαρτυρία. Μπορεί οι έντιμοι εργάτες του Τύπου να μην είναι καθόλου λίγοι, στα μάτια όμως του λαού φαντάζουν σαν ευάριθμες εξαιρέσεις που επιβεβαιώνουν τον κανόνα. Τον κανόνα «αλήτες, ρουφιάνοι, δημοσιογράφοι».
Γιατί λοιπόν δεν έδωσε ποτέ στη δημοσιότητα ο κ. Σόμπολος πιο πριν και τώρα ο κ. Τρίμης(Πρόεδροι αμφότεροι της ΕΣΗΕΑ) τις λίστες των δημοσιογράφων που δουλεύουν σεΓραφεία Τύπου Υπουργείων, ΔΕΚΟ, Τραπεζών που συμμετέχουν σε ΜΚΟ με κυβερνητική ή εξωχώρια χρηματοδότηση, που κοσμούν λίστες μυστικών κονδυλίων και είναι στα πεϊ ρολς Εταιρειών; Πόσο αριστερή είναι η πολιτική των Αριστερών παρατάξεων στην ΕΣΗΕΑ, όταν τηρούν τον νόμο της μούγγας, της συνοχής και της ομερτά; Οταν αναπαράγουν,αντί να ανατρέπουν, τις παθογένειες; Αλλά έτσι κυβερνάται αυτή η χώρα και τίποτα δεν αλλάζει για όσους διαχειρίζονται την κρίση εναντίον των άλλων.
Πήρε η ΕΛΛΑΚΤΩΡ (εταιρεία του κ. Μπόμπολα) το Μετρό Θεσσαλονίκης, δουλειά αξίας 1,5 δισ., και την ίδια ώρα ο πιο χρυσοπληρωμένος αρθρογράφος του «Εθνους», εφημερίδας ιδιοκτησίας του κ. Μπόμπολα, αρθρογραφεί εξηγώντας στο πόπολο την ανάγκη(!) να τουκόβουν τον μισθό ή τη σύνταξη διότι κάπου, κάποτε υπήρξε ένας συνταξιούχος μαϊμού, λες και γι’ αυτήν την παθολογία φταίει το πόπολο κι όχι ο κ. Σημίτης, ο κ. Καραμανλής ή κάθε άλλος που κυβέρνησε αυτήν τη χώρα για να τη ληστεύουν οι κολλητοί του.
Επανακεφαλαιοποιείται η EUROBANK με λεφτά δικά μας, δηλαδή κρατικοποιείται για να… ιδιωτικοποιηθεί. Με αστέρια για τέτοιες δουλειές στελέχη, όπως η διευθύνουσα σύμβουλος του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, κυρία Αναστασία Σακελλαρίου, αξίας 18.000 Ευρώ τον μήνα (ήτοι 215.000 Ευρώ μισθό κατ’ έτος). Διότι έτσι κυβερνάται από τους Επικυριάρχους της η Ελλάδα, με καλοπληρωμένους γκαουλάιτερ που ξέρουν να κόβουν τοφάρμακο του γέροντα και το γάλα του παιδιού χωρίς να παίξει το μάτι τους. Οπως, χωρίς να παίξει το μάτι του, εξακολουθεί κ. Πρετεντέρης να αποκαλεί την κυρία Κωνσταντοπούλου«υπερασπίστρια βιαστών», φθάνοντας τη δημοσιογραφία που ασκεί στον πάτο του απόπατου.
Είναι αυτοί, που έτσι κυβερνούν, χειρότεροι κι από Κινέζικο εκτελεστικό απόσπασμα. Μας εκτελούν κι ύστερα μας στέλνουν τον λογαριασμό για τη σφαίρα…
enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου