Σάββατο 27 Απριλίου 2013

«Μαύρη τρύπα» 100 εκάτ. ευρώ στο ΠΑΣΟΚ

“ Φτερά έκαναν τα χρήματα από τα ταμεία του κόμματος  ”
«Μαύρη τρύπα» στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ που υπερβαίνει τα 100 εκατ. ευρώ, εντοπίστηκε μετά από έλεγχο πέντε εταιριών ορκωτών λογιστών. Τα εν λόγω στοιχεία περιλαμβάνονται σύμφωνα με δημοσίευμα της «Εφημερίδας των Συντακτών», στο πόρισμα που συνέταξαν μετά από εντολή της σημερινής κυβέρνησης οι Grand Thorton, Ernst and Young, KPMG, Deloitte Touche και PWC Greece, για την περίοδο 2004-2010.
Με βάση τα στοιχεία, 500.000 ευρώ εμφανίζονται ως δαπάνες που έχουν εγκριθεί από τον Γιώργο Παπανδρέου, ενώ ποσό περίπου 800.000 ευρώ εμφανίζονται στο όνομα του Νίκου Αθανασάκη, διευθυντή την επίμαχη περίοδο του πολιτικού γραφείου του πρώην Πρωθυπουργού. Δαπάνες ύψους 1,5 εκατ. ευρώ αποδίδονται στο όνομα «Καλογεροπούλου», η οποία έχει διατελέσει συνεργάτις του Γιώργου Παπανδρέου.
Επιπλέον, στα 53,3 εκατ. ευρώ ανέρχονται οι δαπάνες γνωστού ταξιδιωτικού πρακτορείου, με το οποίο συνεργάζονταν το ΠΑΣΟΚ για μετακινήσεις στελεχών, ενώ εντοπίστηκαν να έχουν εκδοθεί 45.000 εισιτήρια για έναν μόνο χρόνο. Όλα τα παραπάνω ποσά φέρουν, σύμφωνα με το πόρισμα, και την υπογραφή του Ροβέρτου Σπυρόπουλου, που συνυπέγραφε με την ιδιότητα του διευθυντή.
Το εντυπωσιακό στοιχείο της έρευνας είναι ότι για καμία από τις δαπάνες που εντόπισαν οι ορκωτοί λογιστές δεν υπήρχαν νόμιμα παραστατικά, καθώς όλες οι υπογραφές έμπαιναν σε ανεπίσημα έγγραφα.

ΠΗΓΗ: koutipandoras.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου