Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

Τσίπρας σε Σαμαρά: Πάρε θέση για τις γερμανικές αποζημιώσεις

Στο υψηλότερο δυνατό πολιτικό επίπεδο - διμερώς και στο πλαίσιο των ευρωπαϊκών θεσμών - πρέπει να γίνει η διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων, σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε από το βήμα της Βουλής τη σύσταση διακομματικής επιτροπής και ενημέρωση για τις εξελίξεις όλων των πολιτικών αρχηγών, εκτός της Χρυσής Αυγής. Επιπλέον έριξε το γάντι στον πρωθυπουργό ζητώντας του να πάρει καθαρή θέση για το ζήτημα. Σημειώνεται ότι οι βουλευτές της Χρυσής Αυγήςαπουσίαζαν από τη συζήτηση. Η συζήτηση γίνεται μετά από σχετική επερώτηση 60βουλευτών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας τουΣΥΡΙΖΑ.
5 + 1 ερωτήσεις και απαντήσεις για τις γερμανικές αποζημιώσεις
Το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων αναδεικνύεται σε συνθήκες κοινωνικού ολοκαυτώματος τόνισε μεταξύ άλλων ο Αλέξης Τσίπραςσημειώνοντας ότι έχει ήδη φτάσει «ο κόμπος στο χτένι» και διακυβεύεται η εθνική ανεξαρτησία.
Όπως επεσήμανε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, εδώ και χρόνια κάποιοι - όχι από κόμματα, αλλά από το Εθνικό Συμβούλιο Διεκδίκησης των Γερμανικών Αποζημιώσεων - έθεταν το ζήτημα στην ημερήσια διάταξη και όλη αυτή την περίοδο, η πλειοψηφία του πολιτικού κόσμου τους θεωρούσε γραφικούς.
Σύμφωνα με τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, η απόφαση για τη διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων «δεν μπορεί να αφορά αξιόλογους κατά τα άλλα λειτουργούς του Δημοσίου» αλλά τους ίδιους τους κυβερνώντες.
Ο Αλέξης Τσίπρας κάλεσε τον Πρωθυπουργό να πάρει θέση για το θέμα και τον κατηγόρησε ότι μόλις εξελέγη έκανε δύο πράγματα: να φέρει προς ψήφιση «την υπόθεση του κουκουλώματος της Siemens» και να μεταβεί στο Βερολίνο να συναντήσει την κ. Μέρκελ «και να μην πει κουβέντα για αποζημιώσεις αλλά μόνο τη φράση "ουδείς αναμάρτητος"».
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζήτησε τη σύσταση διακομματικής κοινοβουλευτικής επιτροπής για τη διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων και να δοθεί στους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων πλην της Χρυσής Αυγής - «του φιλοναζιστικού κόμματος που απουσιάζει σήμερα από τη Βουλή», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε - το πόρισμα του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους


To θέμα είναι εθνικό και δεν πρέπει να ξεκινήσει από κομματικά κίνητρα τόνισε οΜανώλης Γλέζος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου