Δευτέρα 22 Απριλίου 2013

Newsbomb.gr: Το αίτημα Τσίπρα για εκλογές στηρίζει ο λαός

“ Είναι προφανές ότι η κοινή γνώμη έχει χάσει την εμπιστοσύνη της στην παρούσα κυβέρνηση και πιστεύει ότι το κυβερνητικό πρόγραμμα είναι ατελέσφορο. ”
Την παραίτηση της κυβέρνησης και την προσφυγή στις κάλπες ζήτησε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας ανοίγοντας τις εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος.
Το αίτημα του κ. Τσίπρα βρίσκει σύμφωνη την πλειοψηφία του ελληνικού λαού, όπως αποδεικνύεται από τα αποτελέσματα της σχετικής δημοσκόπησης που έκανε το Newsbomb.gr. Ειδικότερα, στην ανοιχτή δημοσκόπηση, που ξεκίνησε το Σάββατο 13 Απριλίου και ολοκληρώθηκε σήμερα, Δευτέρα 22 Απριλίου 6.949 αναγνώστες απάντησαν στην εξής ερώτηση: «Παραίτηση της κυβέρνησης και προσφυγή σε πρόωρες κάλπες ζήτησε από το βήμα της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ ο κ. Αλέξης Τσίπρας. Ποια είναι η άποψή σας».
Το 65,85% όσων συμμετείχαν στη δημοσκόπηση, δηλαδή 4576 μοναδικοί χρήστες, απάντησαν ότι συμφωνούν με την άποψη του κ. Τσίπρα. Ζητούν δηλαδή την παραίτηση της κυβέρνησης και ταη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών. Είναι προφανές ότι η κοινή γνώμη έχει χάσει την εμπιστοσύνη της στην παρούσα κυβέρνηση και πιστεύει ότι το κυβερνητικό πρόγραμμα είναι ατελέσφορο.
Επομένως, προτιμά να προσφύγει εκ νέου στις κάλπες, με την ελπίδα ότι η επόμενη κυβέρνηση θα μπορέσει να δρομολογήσει ένα εναλλακτικό σχέδιο εξόδου από την κρίση. Ένα σαφώς μικρότερο ποσοστό, συγκεκριμένα το 18,61% όσων συμμετείχαν στη δημοσκόπηση, δηλαδή 1293 αναγνώστες, υποστηρίζουν ότι η κυβέρνηση πρέπει να συνεχίσει το έργο της χωρίς προβλήματα.
Τέλος, το 13,8% τάσσεται υπέρ της συγκρότησης κυβέρνησης εθνικής ενότητας. Με άλλα λόγια, οι 959 αναγνώστες που επέλεξαν αυτήν την απάντηση φαίνεται να πιστεύουν ότι μια ενδεχόμενη κυβέρνηση με τη συμμετοχή και των υπόλοιπων κομμάτων θα μπορούσε να διαμορφώσει το πλαίσιο που απαιτείται ώστε να αντιμετωπιστούν οι προκλήσεις των δανειστών και της τρόικας αλλά και τα κοινωνικά προβλήματα που πολλαπλασιάζονται.

ΠΗΓΗ: newsbomb.gr via http://www.periodista.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου