Σάββατο 20 Απριλίου 2013

MME σε καταστολή...

Δεν ιδρώνει το αυτί των κυβερνητικών στελεχών του Μαξίμου και της συγκυβέρνησης από τη σταδιακή μετατροπή της χώρας μας σε ένα στυγνό αντιδημοκρατικό καθεστώς. Όχι μόνο δεν λαμβάνουν υπόψη τους την αύξηση καταγγελιών και εκθέσεων διεθνών οργανισμών και ευρωπαϊκών αρχών που επισημαίνουν τη ραγδαία άνοδο ρατσιστικών επιθέσεων και την ατιμωρησία εγκληματικών πράξεων των μελών της Χρυσής Αυγής, αλλά ανάγουν τη φίμωση και λογοκρισία φωνών που αντιδρούν στην πολιτική τους σε κύρια κυβερνητική πολιτική. Την ώρα που το Συμβούλιο της Ευρώπης μέσω της έκθεσης του Επιτρόπου για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Νιλς Μούιζνιεκς ζητούσε κυρώσεις για τη Χρυσή Αυγή ή ακόμη και την απαγόρευσή της, η κυβέρνηση μέσω του Νίκου Δένδια «έριξε» το δίκτυο αδιαμεσολάβητης πληροφόρησης Athens Indymedia και το ραδιόφωνο 98 FM, ενώ οι κρατικοί φορείς «έριξαν» και το σήμα του Ράδιο Ένταση ύστερα από μήνυση του ΣΚΑΪ του Γιάννη Αλαφούζου.
Eπιθέσεις
Η παράλληλη πολιτική, ρατσιστικές επιθέσεις, έξαρση φασιστικών φαινομένων με την ανοχή, αν όχι και υποστήριξη κρατικών μηχανισμών και επιχειρήσεων φίμωσης ανεξάρτητων μέσων και πηγών ενημέρωσης συνδέονται με ένα απόλυτα πλέον ορατό νήμα.
Η κυβέρνηση ισχυρίστηκε στο Συμβούλιο της Ευρώπης, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, πως ο ρατσισμός είναι εντελώς περιθωριακό φαινόμενο. Κι αυτό όταν η έκθεση του Επιτρόπου Μούιζνιεκς κάνει λόγο για ενθάρρυνση τέτοιων φαινομένων που έχουν πλέον γιγαντωθεί. Τα κυβερνητικά στελέχη και οι απόψεις διαφόρων δημοσιολόγων - δημοσιογράφων οπαδών της θεωρίας των δύο άκρων εξισώνουν τη βία της Δεξιάς με την Αριστερά. Ακόμη και το Συμβούλιο της Ευρώπης τους το επισημαίνει: Δεν είναι η βία της Δεξιάς και της Αριστεράς ένα και το αυτό.

Επικοινωνιακή καταιγίδα
Το δόγμα αυτό ωστόσο έγινε κύριο επιχείρημα των δημοσιολογούντων, που κλείνουν τα μάτια στις επιχειρήσεις ακραίας καταστολής. Τα ΜΜΕ, ακολουθώντας το δόγμα των ίσων αποστάσεων, δεν βρίσκουν κανένα πρόβλημα καταπάτησης στοιχειωδών κανόνων της δημοκρατίας στη χώρα μας όταν καταστέλλεται η παρουσία και εκπομπή ανεξάρτητων Μέσων. Της επικοινωνιακής καταιγίδας ηγείται ο σύμβουλος του πρωθυπουργού Γ. Μουρούτης, ο οποίος, μετά την αποκάλυψη του περιοδικού «Unfollow» για το στήσιμο του site «Ομάδα αλήθειας», το οποίο εξασκούνταν σε επιχειρήσεις συκοφάντησης στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, δημοσιοποίησε το πραγματικό όνομα του blogger Πιτσιρίκου. Το έκανε παραδεχόμενος, σαν να είναι νόμιμο, ότι έψαξε τα προσωπικά στοιχεία (ταυτότητα) του blogger, που είχαν παραδοθεί στην ασφάλεια του ελληνικού Κοινοβουλίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου