Τρίτη 23 Απριλίου 2013

"Στημένο το παιχνίδι" για μισοτιμής πώληση του ΟΠΑΠ σε Μελισανίδη - Κοπελούζο

Για διαγωνισμό-παρωδία κάνει λόγο η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για τον ΟΠΑΠ, που τονίζει επιπλέον πως ο ΟΠΑΠ πρέπει να μείνει στο δημόσιο, και ιδιαίτερα αυτή την περίοδο, τα κέρδη του να πηγαίνουν στα ασφαλιστικά ταμεία.
"Παράταση" δύο ημερών δόθηκε τελικά στην Emma Delta, τη μόνη πλέον διεκδικήτρια του Οργανισμού μετά την απόρριψη της Third Point, προκειμένου να απαντήσει στο αίτημα του ΤΑΙΠΕΔ για βελτίωση της "φθηνής" ομολογουμένως προσφοράς που κατέθεσε στο διαγωνισμό για την απόκτηση του 33% της ΟΠΑΠ Α.Ε. Ειδικότερα, ύστερα από διαπραγματεύσεις που κράτησαν αρκετές ώρες, το διοικητικό συμβούλιο του Ταμείου ζήτησε από τους εκπροσώπους του επενδυτικού σχήματος που απέμεινε μόνο στην κούρσα για την απόκτηση του ΟΠΑΠ να βελτιώσει την πρότασή του, η οποία κινείται στα 622 εκατ.ευρώ, ποσό το οποίο θεωρείται χαμηλό, καθώς βρίσκεται...κοντά στα κέρδη που εμφάνισε ο Οργανισμός το 2012, την ώρα που δίνεται και η διαχείριση του management αλλά και των "παιχνιδιών" του.
Άλλωστε, βάσει των εκτιμήσεων του Οργανισμού, τα τα λειτουργικά κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) της επόμενης δεκαετίας ανέρχονται στα 5,348 δις ευρώ, κάτι το οποίο σημαίνει... χονδρικά ότι στο 33% που διεκδικεί το σχήμα αντιστοιχούν 1,76 δις ευρώ, περίπου δηλαδή το τριπλάσιο της πρότασης, όπως εμφανίζεται μέχρι στιγμής.

Η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ: «Το παιχνίδι δείχνει στημένο»«Η προσπάθεια της κυβέρνησης για πλήρη ιδιωτικοποίηση του διαχρονικά κερδοφόρου οργανισμού του ΟΠΑΠ, μέσω του αμαρτωλού μάλιστα ΤΑΙΠΕΔ, αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα ξεπουλήματος δημόσιας περιουσίας.
Το παιχνίδι για την πώληση του ΟΠΑΠ δείχνει να είναι "στημένο", γεγονός που αποδεικνύεται από το διαγωνισμό παρωδία που εξελίχθηκε όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα για να καταλήξει στη σημερινή μοναδική προσφορά και στο εξευτελιστικό αυτό τίμημα.
Είναι χαρακτηριστικό ότι στο εξευτελιστικό αυτό ποσό της προσφοράς περιλαμβάνονται, εκτός του 33% των μετοχών του οργανισμού, και τα βιντεοπαιχνίδια και τα κρατικά λαχεία, όταν από μόνη της η χρηματιστηριακή αξία του ΟΠΑΠ αποτιμάται στα 739 εκατομμύρια.
Με αυτή τη διαδικασία, η κυβέρνηση, μέσω του αμαρτωλού ΤΑΙΠΕΔ δίνει χάρισμα τον κερδοφόρο ΟΠΑΠ. Επαναλαμβάνουμε όμως, ότι όποιος νομίζει ότι μπορεί να χαρίζει κερδοφόρους οργανισμούς σε φίλους και γνωστούς σαν να ήτανε κληρονομιά του, είναι γελασμένος. Κανείς δεν έχει ασυλία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου