Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

Μιλούν για Βόρεια Κορέα εκείνοι που μετατρέπουν τη χώρα σε Ουγκάντα

“ Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, εκτός του ότι εξαθλιώνει μία χώρα, τολμά και κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ότι ακολουθεί τα μοντέλα της Βόρειας Κορέας ”
«Αυτή η απλή αριθμητική δεν έχει βέβαια καμία σχέση με τα μοντέλα Βόρειας Κορέας. Και ασφαλώς ο λαϊκισμός και η οπισθοδρομική κρατικιστική αντίληψη έχουν τα όρια τους».
Με αυτή τη φράση καταλήγει η ανακοίνωση, με την οποία το υπουργείο Οικονομικών απαντά στην σφοδρή κριτική του ΣΥΡΙΖΑ για το ξεπούλημα του ΟΠΑΠ. Η ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών σημειώνει μεταξύ άλλων ότι «Από την αποκρατικοποίηση του ΟΠΑΠ το Δημόσιο βγαίνει πολλαπλά κερδισμένο. Εισπράττει το τίμημα της αποκρατικοποίησης με τη θέσπιση ειδικού φορολογικού καθεστώτος, 30% επί των μεικτών κερδών. Όχι μόνο αναπληρώνει την απώλεια των εσόδων που έχει το Δημόσιο, από το μέρισμα που θα εισέπραττε, αλλά δημιουργεί και επιπρόσθετα έσοδα.Για τη χρήση του 2012 το Δημόσιο θα εισπράξει το Μάϊο του 2013 112 εκ. Ευρώ φόρο και 62 εκατ. Ευρώ μέρισμα από το 34% που κατέχει. Για το 2013 με το ειδικό φορολογικό καθεστώς εισέπραξε ήδη φόρο 85 εκατ. Ευρώ ΜΟΝΟ για το πρώτο τρίμηνο!». Για το αν το δημόσιο θα βγει κερδισμένο, από τη στιγμή που δεν θα έχει τον κερδοφόρο οργανισμό στα χέρια του, θα το δούμε στη συνέχεια. Εδώ θα είμαστε. Η κυβέρνηση ξεπούλησε έναν κερδοφόρο οργανισμό, τα κέρδη του οποίου θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν προς όφελος του ελληνικού λαού. Αυτή είναι η αλήθεια. Όλα τα άλλα είναι για να παραπλανήσουν τον ελληνικό λαό για τον Αρμαγεδδόνα φτώχειας και εξαθλίωσης που έρχεται.
Πέραν του ότι ο κάθε ένας μπορεί να έχει σοβαρές αμφιβολίες σχετικά με το αν στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης γνωρίζουν κατά που πέφτει η Βόρεια Κορέα (καθώς, όπως δείχνει η πραγματικότητα, εκείνοι ξέρουν μόνο ποια είναι η γεωγραφική θέση της Γερμανίας), είναι τουλάχιστον πρόκληση να αναφέρονται με αυτόν τον απαξιωτικό τρόπο στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, εκείνοι οι οποίοι έχουν υιοθετήσει πλήρως ... το αποικίοκρατικό καθεστώς που ίσχυε στην Αφρική, το οποίο προσαρμόζουν στην ελληνική πραγματικότητα. Και δεν πρόκειται για υποθέσεις. Ολόκληρος ο ελληνικός λαός βιώνει καθημερινά τη φτωχοποίηση, την εξαθλίωση, την εκτίναξη της ανεργίας, τις συνέπειες του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας. Με άλλα λόγια, ο ελληνικός λαός βιώνει καθημερινά τον κατήφορο της χώρας και παρακολουθεί τα ξένα συμφέροντα ... σαν κοράκια να είναι έτοιμα να κατασπαράξουν τον εθνικό πλούτο.
Αυτές οι φαιδρές ανακοινώσεις (αλήθεια ποιοι είναι οι επικοινωνιακοί φωστήρες του υπουργείου Οικονομικών που γράφουν αυτές τις δηλώσεις), είναι απλά ενδεικτικές του γεγονότος ότι στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης είναι υπερήφανοι και ικανοποιημένοι με τον κατήφορο της χώρας. Είναι ευτυχισμένοι με τα εκατομμύρια των ανέργων. Είναι πανευτυχείς, που ενώ μιλούν για ανάπτυξη και επενδύσεις, οι ξένες εταιρείες εγκαταλείπουν, η μία μετά την άλλη τη χώρα. Είναι υπερήφανοι επειδή πετσοκόβουν τους μισθούς των εργαζόμενων και τις συντάξεις των γερόντων. Είναι ευχαριστημένοι επειδή έχει διαλυθεί η παιδεία. Δεν είναι οπισθοδρομικοι ... επειδή γυρνούν τη χώρα 70 χρόνια πίσω.
Εκτός αυτών οι κύριοι του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης τολμούν και αναφέρονται σε αριθμητική. Ποιοί;;; Εκείνοι οι οποίοι έχουν πέσει έξω σε όλες τους τις προβλέψεις. Εκείνοι, οι οποίοι χαράσσουν πολιτική ακολουθώντας μόνο τις υποδείξεις των δανειστών και στερούνται στοιχειώδους οικονομικής σκέψης. Εκείνοι, οι οποίοι προέβλεπαν ανάπτυξη μέσα στο 2013 και τώρα κάτι ... ψελλίζουν για ανάπτυξη το 2014 (και αν). Εκείνοι οι οποίοι χωρίς η χώρα να πληροί τις προϋποθέσεις την ενέταξαν στην Οικονομική Νομισματική Ένωση με τις γνωστές καταστροφικές συνέπειες για την οικονομία της χώρας. Εκείνοι που επί δεκαετίες πληρώνονται από το υστέρημα του ελληνικού λαού για να τον καταστρέφουν, μονίμως κρατικοδίαιτοι και ανίκανοι, τολμούν και κάνουν λόγο για "οπισθοδρομική κρατικιστική αντίληψη". Το γεγονός ότι το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης έχει πέσει έξω σε κάθε του πρόβλεψη, το καθιστά αυτομάτως αναξιόπιστο.
Οι κύριοι, λοιπόν, του οικονομικού επιτελείου τολμούν και αναφέρονται στη Βόρεια Κορέα, όταν έχουν μετατρέψει τη χώρα σε υποανάπτυκτη χώρα, που σε λίγο θα συγκρίνεται μόνο με τα αφρικανικά κράτη. Τολμούν εκείνοι, οι οποίοι έχουν αναγκάσει έναν υπερήφανο λαό, να ζει στην μπανανία που οι ίδιοι κατασκεύασαν εκτελώντας τις εντολές των υπερεθνικών κέντρων πολιτικής και οικονομικής εξουσίας, να υποστηρίζουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ υιοθετεί λογικές Βόρειας Κορέας.
Διαβάστε ποιοι είναι αυτοί που έχουν μετατρέψει τη χώρα σε αποικία ΕΔΩ και ο κάθε ένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου