Σάββατο 27 Απριλίου 2013

Η επόμενη πράξη του έργου: Στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο

Με τη διαδικασία του κατεπείγοντος κατατέθηκε πριν από λίγο στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο – σκούπα του υπουργείου Οικονομικών προκειμένου να συζητηθεί και να ψηφιστεί την Κυριακή. Στο νομοσχέδιο περιλαμβάνονται τα συμφωνηθέντα με την τρόικα μέτρα ώστε να εκταμιευθούν οι επόμενες δόσεις, ύψους8,8 δισ. ευρώ, από το πακέτο βοήθειας προς την χώρα. Σφοδρές αντιδράσεις από ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ και ΚΚΕ.
Δείγμα «υποβάθμισης του κοινοβουλίου και δημοκρατικής εκτροπής» χαρακτηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑτο γεγονός ότι η κυβέρνηση φέρνει το πολυνομοσχέδιο στη Βουλή «εν μια νυκτί και σε ένα άρθρο».
Για «κατάργηση της Δημοκρατίας» κάνει λόγο ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Βασίλης Καπερνάρος, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι κρατά τους βουλευτές «στο απόλυτο σκοτάδι» ως προς το πολυνομοσχέδιο.
Για «πολυνομοσχέδιο - λαιμητόμο» που κλιμακώνει την αντιλαϊκή επίθεση κάνει λόγο του ΚΚΕ.
Στο νομοθέτημα υπάρχουν 20 σημεία κλειδιά.
Περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ρυθμίσεις για Δημόσιο, ακίνητα, ληξιπρόθεσμες οφειλές και άνοιγμα κλειστών επαγγελμάτων.

Δείτε εδώ τα κυριότερα σημεία του πολυνομοσχεδίου

Ολόκληρο το πολυνομοσχέδιο

Η ψήφισή του είναι προαπαιτούμενο της τρόικας για να απελευθερωθούν οι επόμενες δόσεις. Η δόση των 2,8 δισ. ευρώ αναμένεται να εγκριθεί τη Μεγάλη Δευτέρα από το Euro working group.
Αύριο, Σάββατο το ν/σ θα εισαχθεί προς επεξεργασία στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή και την Κυριακή θα συζητηθεί στην Ολομέλεια.
Η συζήτηση θα αρχίσει στις 11:00 το πρωί της Κυριακής και αναμένεται να διαρκέσει 10 ώρες. Στη συνέχεια το πολυνομοσχέδιο θα τεθεί σε ψηφοφορία.
Σφοδρές αντιδράσεις από την αντιπολίτευση
Δείγμα «υποβάθμισης του κοινοβουλίου και δημοκρατικής εκτροπής» χαρακτηρίζει οΣΥΡΙΖΑ το γεγονός ότι η κυβέρνηση φέρνει το πολυνομοσχέδιο στη Βουλή «εν μια νυκτί και σε ένα άρθρο».
Η Κουμουνδούρου κάνει λόγο για «αντισυνταγματικές διατάξεις και διαδικασίες εξπρές» που, όπως επισημαίνει, αποδεικνύουν «για πολλοστή φορά» ότι η υλοποίηση της μνημονιακής πολιτικής «βλάπτει σοβαρά και τη δημοκρατία».
«Οι απόπειρες να περάσουν αυτή τη στιγμή νέα μέτρα περικοπής μισθών και συντάξεων δείχνουν ότι η κυβέρνηση έχει «κρυφή ατζέντα» την οποία έχει συμφωνήσει με την τρόικα και θα προσπαθήσει να υλοποιήσει το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα με εκ νέου καταστροφικές συνέπειες για την κοινωνία και την οικονομία» τονίζει.
Καταγγέλλει επίσης ότι «πίσω από τις κακόγουστες σκηνοθετημένες φιέστες του Πρωθυπουργού και των εταίρων του και τα ‘λόγια του αέρα’ περί δήθεν ανάπτυξης, υπάρχει η σκληρή πραγματικότητα της καθημερινής αύξησης της ανεργίας και των λουκέτων που θα επιτείνονται από τους νέους φόρους, τα χαράτσια και τις απολύσεις που αποτυπώνονται στο πολυνομοσχέδιο».
Για «κατάργηση της Δημοκρατίας» κάνει λόγο ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Βασίλης Καπερνάρος, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι κρατά τους βουλευτές «στο απόλυτο σκοτάδι» ως προς το πολυνομοσχέδιο.
«Οι υποταγμένες μαριονέτες της Μέρκελ κρατούν κρυμμένο στα συρτάρια τους το νομοσχέδιο-σκούπα του υπουργείου Οικονομικών, λίγες ώρες πριν την επεξεργασία του στην αρμόδια Κοινοβουλευτική Επιτροπή της Βουλής και δύο μόνο ημέρες πριν την ψήφισή του στην Ολομέλεια», καταγγέλλει ο κ. Καπερνάρος.
«Το αίσχος της εγκάθετης, δωσίλογης τρικομματικής κυβέρνησης δεν έχει φραγμούς και όρια», προσθέτει, σημειώνοντας ότι οι βουλευτές δεν έχουν «καμία επίσημη πληροφόρηση για το πότε θα πάρουν στα χέρια τους το επίμαχο νομοσχέδιο».
Για «πολυνομοσχέδιο - λαιμητόμο» που κλιμακώνει την αντιλαϊκή επίθεση κάνει λόγο του ΚΚΕ.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «το συγκεκριμένο νομοθέτημα αποκαλύπτει τους της πολιτικής κυβέρνησης - Ε.Ε. -πλουτοκρατίας: Μονιμοποιεί το χαράτσι στα ακίνητα, εξοντώνει τα λαϊκά νοικοκυριά με κατασχέσεις μισθών και συντάξεων και με προσαυξήσεις στις ληξιπρόθεσμες «οφειλές». Σπρώχνει στην απόγνωση τους αυτοαπασχολούμενους με μέτρα υπέρ των μονοπωλίων και οδηγεί στην ανεργία χιλιάδες εργαζόμενους στο δημόσιο».
«Οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα πρέπει να βάλουν τέρμα σ’ αυτή τη σφαγή για να κερδίζει η πλουτοκρατία και να συντηρείται το σάπιο καπιταλιστικό σύστημα», συμπληρώνει το ΚΚΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου