Σάββατο 27 Απριλίου 2013

Στους 100 ανέρχονται πλέον οι απεργοί πείνας στο Γκουαντάναμο

Ανάμεσα στους απεργούς, 19 εξακολουθούν να τρέφονται υποχρεωτικά, ενώ πέντε ακόμα κρατούμενοι νοσηλεύονται, χωρίς ωστόσο να εκφράζονται ανησυχίες για τη ζωή τους.
Μεγαλύτερες διατάσεις λαμβάνει καθημερινά η μαζική απεργία πείνας κρατουμένων που βρίσκονται φυλακισμένοι στο κέντρο κράτησης των ΗΠΑ στο Γκουαντάναμο της Κούβας, καθώς το Σάββατο ο αριθμός των απεργών ανήλθε στους 100, σε σύνολο 166 τροφίμων, όπως ανακοίνωσαν οι αμερικανικές Αρχές.
Ανάμεσα στους απεργούς, 19 εξακολουθούν να τρέφονται υποχρεωτικά, με υγρή τροφή, μέσω ρινικής διασωλήνωσης, ενώ πέντε ακόμα κρατούμενοι νοσηλεύονται στο νοσοκομείο, χωρίς ωστόσο να εκφράζονται ανησυχίες για τη ζωή τους.
Από την πλευρά τους, οι δικηγόροι των κρατουμένων καταγγέλλουν πως οι στρατιωτικές Αρχές δεν δίνουν αληθινά στοιχεία το μέγεθος του κινήματος διαμαρτυρίας, αντιτείνοντας πως ο αριθμός των απεργών πείνας ανέρχεται περίπου στους 130.
Οι κρατούμενοι διαμαρτύρονται για το γεγονός ότι κρατούνται δίχως να τους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες και δίχως δίκη, περίπου 11 χρόνια αφότου το Γκουαντάναμο μετατράπηκε σε χώρο κράτησης συλληφθέντων του «πολέμου κατά της τρομοκρατίας».
Αφορμή για την έναρξη του κινήματος ήταν το γεγονός ότι πολλοί από αυτούς από αυτούς θεώρησαν προσβλητικό τον τρόπο με τον οποίο οι φύλακες εξέτασαν τα Κοράνια που είχαν στην κατοχή τους.

Πηγή: skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου