Σάββατο 27 Απριλίου 2013

Freedom & Dignity στη Ραμάλα

Ακτιβιστές απ΄ όλο τον κόσμο, βουλευτές και δημοσιογράφοι από κάθε γωνιά του πλανήτη συναντήθηκαν εδώ στη Ραμαλα, σήμερα, για να συζητήσουν και να κάνουν διεθνώς γνωστό το ζήτημα των Παλαιστινίων πολιτκων κρατουμένων που βρίσκονται στις φυλακές του Ισραήλ.
Πολλοί από αυτούς δεν έχουν δικαστεί ενώ σε αρκετούς δεν έχουν καν απαγγελθεί κατηγορίες. Σύμφωνα με τα νέα στοιχεία που παρουσίασαν οι διοργανωτές της καμπάνιας για την απελευθέρωση του Μαρουάν Μπαργούτι και όλων των κρατουμένων, σήμερα στις ισραηλινές φυλακές βρίσκονται 4.900 Παλαιστίνιοι πολιτικοί κρατούμενοι. Ανάμεσα τους βρίσκονται 14 γυναίκες και 236 παιδιά, τα οποία συνελληφθησαν επειδή πέταξαν πέτρες στο τείχος που χτίζουν οι δυνάμεις κατοχής για να τους απομονώσουν.
Το πρόσωπο του πολιτικου κρατουμενου Μαρουαν Μπαργουτι, στελέχους της Φατάχ και της PLO, είναι αυτό που συγκεντρώνει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον της κοινής γνώμης (στη Δύση τον αποκαλούν Παλαιστίνιο Νέλσον Μαντέλα) καθώς ειναι ο πιο δημοφιλής πολιτικός. Πολλοί εδώ στην Παλαιστίνη θεωρούν ότι ειναι ίσως ο μόνος πολιτικός που αν απελευθερώνονταν θα μπορούσε να ενώσει ξανά το διχασμένο παλαιστινιακό λαό, καθώς ειναι απο τα λίγα στελέχη που θεωρουνται αξιόπιστοι συνομιλητές και από τη Φατάχ και από τη Χαμάς.
Ο Μαρουάν Μπαργούτι , που σήμερα κλείνει 11 χρόνια στις φυλακές του Ισραήλ, παραμένει αισιόδοξος ότι μπορεί να βρεθεί λύση. Σε μήνυμα που έστειλε στη διεθνή συνάντηση Freedom & Dignity, που διεξάγεται σήμερα εδώ στη Ραμαλα, χαιρέτησε εκ μέρους όλων των συγκρατουμένων του, λέγοντας: «Σας σφίγγω το χέρι και υπόσχομαι ότι θα κρατήσουμε ψηλά το λάβαρο της αντίστασης, όσες θυσίες κι αν χρειαστεί να κάνουμε ακόμα, για να κερδίσουμε την ανεξαρτησία μας και να απελευθερώσουμε την Παλαιστίνη. Αυτή η θέλησή μας είναι πιο δυνατή από την κατοχή, τον αποκλεισμό, τις δολοφονίες των φυλακισμένων και το σκοτάδι των κελιων μας».
Βασιλική Σιούτη


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου