Σάββατο 27 Απριλίου 2013

Νέο δωράκι της κυβέρνησης στους εφοπλιστές

Συνεχής και απροκάλυπτη ευνοϊκή μεταχείριση την ώρα που κρύβουν εκατομμύρια σε φορολογικούς παραδείσους Μπορεί για τις υπόλοιπες επιχειρήσεις τα χαράτσια και οι φόροι να πέφτουν βροχή, η κυβέρνηση όμως και το Υπουργείο Οικονομικών συνεχίζουν την ευνοϊκή μεταχείριση του εφοπλιστικού κλάδου παρά τις συνεχείς αποκαλύψεις για φοροαποφυγή.
Μπορεί τα ξένα Μέσα Επικοινωνίας να βγάζουν συνεχώς στοιχεία σχετικά με τα ποσά που γλιτώνουν ελληνικές ναυτιλιακές επιχειρήσεις που υποστέλλουν την ελληνική σημαία για χάρη σημαιών ευκαιρίας με ελάχιστη φορολόγηση, ωστόσο ο Γιάννης Στουρνάρας συνεχίζει απτόητος το έργο προστασίας τους, που έχει αναλάβει. Μάλιστα, στο πολυνομοσχέδιο που αναμένεται να περάσει από τη Βουλή τις επόμενες ημέρες, οι δήθεν πατριώτες της ελληνικής οικονομίας θα «εισπράξουν» ακόμα ένα δωράκι.
Σύμφωνα με φωτογραφική διάταξη, οι ναυτιλιακές εταιρίες εξαιρούνται από την εισφορά του εισαγόμενου συναλλάγματος που είχε επιβληθεί στις ναυλομεσιτικές. Πιο συγκεκριμένα, στο κείμενο αναφέρεται πως "η προβλεπόμενη εισφορά δεν επιβάλλεται σε ημεδαπές και αλλοδαπές εταιρείες που έχουν εγκαταστήσει γραφείο ή υποκατάστημα δυνάμει του άρθρου 25 του Ν 27/1975 και ασχολούνται με τη διαχείριση ή εκμετάλλευση πλοίων υπό ελληνική ή ξένη σημαία, καθώς και λοιπές εργασίες που προβλέπονται από την εγκριτική πράξη εγκατάστασής τους".
Το θέμα έχει προκαλέσει τις σφοδρές αντιδράσεις των ναυλομεσιτών που βλέπουν τους ιδιοκτήτες πλοίων να απαλλάσσονται από το χαράτσι ενώ εκείνοι να συνεχίζουν να το καταβάλουν κανονικά.

ΠΗΓΗ: newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου