Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ενιαίου πλέον, ΣΥΡΙΖΑ εξελέγη  πριν λίγο ο Δημήτρης Βίτσας, με 129 ψήφους υπέρ, 63 λευκά και 2 άκυρα, ενώ τη νέα Πολιτική 
Γραμματεία θα
στελεχώνουν, κατ΄αλφαβητική σειρά, οι: Γ. Γαβρίλης, Κ. Ήσυχος, ΑλΚαλύβης, Τ. Κανταράς, Α. Καρίτζης, Τ. Κορωνάκης, Ε. Κυπριανίδου, Π. Λάμπρου, Σ. Λεουτσάκος, Γ. Μηλιός, Α. Μητρόπουλος, Γ. Μπαλάφας, Μ. Μπαρσέφσκι, Γ. Μπασκόζος, Α. Νταβανέλλος, Σ. Παπαδόγιαννη, Χριστοφ. Παπαδόπουλος, Κ. Πουλάκης, Ρ. Ρινάλντι,

Π. Σκουρλέτης και Ε. Σωτηρίου. Ας σημειωθεί ότι για την 23μελή Π.Γ. και για τις 21 εκλόγιμες θέσεις (πέραν δηλαδή του προέδρου και του γραμματέα), υπήρξαν ισάριθμες υποψηφιότητες.
Αναλύοντας την κατανομή των εδρών, από επτά θέσεις πήραν η «Αριστερή Ενότητα» και η «Αριστερή Πλατφόρμα», από δύο η ΚΟΕ, η  «Πλατφόρμα 2010» και η «ΑΝΑΣΑ», και μία η σοσιαλιστική συνιστώσα.
Στις ομιλίες που προηγήθηκαν της εκλογής, κυριάρχησαν οι ήρεμοι τόνοι –χωρίς να λείπουν και στιγμές κριτικής σε ό,τι αφορά τις πέντε  μέρες του συνεδρίου- ενώ μεγάλη έμφαση δόθηκε στις ανοιχτές προκλήσεις που έχει μπροστά του ο ΣΥΡΙΖΑ από τις επόμενες κιόλας ημέρες αλλά και για τον επόμενο χρόνο συνολικά.
 www.avgi.gr