Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013

Λουκέτο σε 80 περιφερειακά καταστήματα ΕΛΤΑ

Το κλείσιμο 80 περιφερειακών καταστημάτων ΕΛΤΑ στο πλαίσιο αναδιάρθρωσης των Ελληνικών Ταχυδρομείων, ανακοίνωσε την Πέμπτη ο διευθύνων σύμβουλος των ΕΛΤΑ Κωστής Μελαχροινός.
Τα εν λόγω καταστήματα θα αντικατασταθούν με πρακτορεία, τα οποία σύμφωνα με τη διοίκηση των ΕΛΤΑ θα παρέχουν τις ίδιες υπηρεσίες. Ανάλογες περικοπές σχεδιάζονται μελλοντικά και στα αστικά κέντρα με στόχο την εξοικονόμηση του κόστους αλλά και τη διεύρυνση του ωραρίου των καταστημάτων, το οποίο θα είναι τουλάχιστον 12 ώρες. 
Όσο για τους εργαζόμενους ο διευθύνων σύμβουλος των ΕΛΤΑ δεσμεύτηκε ότι δεν θα υπάρξουν απολύσεις και ότι οι εργαζόμενοι των καταστημάτων που θα κλείσουν θα μετακινηθούν σε μεγαλύτερα προκειμένου να ενισχύσουν εκεί το έργο και τις υπηρεσίες.
“Δεν πρόκειται να απολυθεί κανένας υπάλληλος. Απολύσεις ούτε υπήρξαν, ούτε υπάρχουν, ούτε σχεδιάζονται” είπε ο Κ. Μελαχροινός τονίζοντας ότι “το διακύβευμα αυτής της προσπάθειας είναι η επίτευξη της ανταγωνιστικότητας και της μέγιστης δυνατής απόδοσης των ΕΛΤΑ, σε σχέση με τον κίνδυνο αποδιάρθρωσης και συνακόλουθα κίνδυνο απώλειας θέσεων εργασίας”.
Ο Κ. Μελαχροινός, ανακοίνωσε επίσης τη σταδιακή μεταμόρφωση των ΕΛΤΑ σε e-post στο πλαίσιο της ανασυγκρότησής τους, με στόχο τα Ελληνικά Ταχυδρομεία να αποτελέσουν τον κεντρικό πυρήνα της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης. 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου