Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013

Αλ. Τσίπρας: Απειλούν με κατασχέσεις την μισή Ελλάδα

Από οξεία επίθεση κατά της κυβέρνησης, μαζί με κάλεσμα προς το λαό να απαλλαγεί από αυτήν, καθώς και την παρουσίαση του προγράμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την αμυντική βιομηχανία, χαρακτηρίστηκε η επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα, στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα, στον Υμηττό.
Εστιάζοντας εν πρώτοις στα γεγονότα της επικαιρότητας, είπε ότι οι δόσεις είναι υπό αίρεση πλέον, και δεν θα δίνονται στο εξής αν η κυβέρνηση δεν μπήγει πιο βαθιά το μαχαίρι στην πληγή, προσθέτοντας ότι με το νέο φορολογικό απειλούνται οι καταθέσεις και τα ακίνητα εκείνων που χρωστούν από 1.000 ευρώ και πάνω- "της μισής Ελλάδας δηλαδή", όπως χαρακτηριστικά σχολίασε.
Παίρνοντας αφορμή δε, από τη σημερινή επέτειο αποκατάστασης της Δημοκρατίας, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατήγγειλε ότι ο ελληνικός λαός ζει σε μια δημοκρατία "ανάπηρη", εξαιτίας της βάναυσης μνημονιακής πολιτικής. Απειλείται η ίδια η χώρα υπό την έννοια της ανεξάρτητης οντότητας, συμπλήρωσε σε άλλο σημείο.
Η ομιλία του εμπεριείχε αιχμές και προς την πλευρά του Ε. Βενιζέλου προφανέστατα, σημειώνοντας ότι μερικοί (σ.σ από τους πολιτικούς) που κρατούσαν στα συρτάρια τους τα στοιχεία των φοροφυγάδων, τώρα χαίρουν των προνομίων να εκπροσωπούν τη χώρα μας και ανταμείβονται για τις υπηρεσίες τους αυτές. Αλλά και για τις σπατάλες στα εξοπλιστικά συστήματα, δηκτικά σχολίασε πως μερικοί -και όχι όλοι- λογοδοτούν ενώπιον της Δικαιοσύνης. Και έδωσε το σύνθημα, οι πολίτες να δώσουν ένα γερό μάθημα στη δικομματική κυβέρνηση. "Πρέπει να τους σταματήσουμε": ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή του.
Δήλωσε αντίθετος στην ιδιωτικοποίηση -σαλαμοποίηση της αμυντικής βιομηχανίας και δεσμεύτηκε ότι, ως κυβέρνηση, θα ακυρώσει κάθε τέτοια πράξη, όπως επίσης και τις τυχόν απολύσεις εργαζομένων στα εργοστάσια αυτά. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε συγχρόνως σειρά προτάσεων -δεσμεύσεων του κόμματος για την αμυντική βιομηχανία.
Οι δεσμεύσεις Τσίπρα έγιναν με ικανοποίηση δεκτές από τους, επί 7μηνο απλήρωτους, εργαζομένους, όπως φάνηκε από τις αντιδράσεις τους, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και τους χαιρετισμούς των συνδικαλιστών Π. Δούκα, Ο. Μπίρμπα και Γ. Στεφανόπουλου.
Μαζί με τον Αλ. Τσίπρα στις εγκαταστάσεις της πρώην "ΠΥΡΚΑΛ" ήταν και οι βουλευτές Θ. Δρίτσας, Δ. Στρατούλης, Αλ. Μητρόπουλος, Β. Χατζηλάμπρου, Γ. Βαρεμένος και Γ. Σταθάς, επίσης το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Γαβρίλης.

www.avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου