Κυριακή 7 Ιουλίου 2013

Ανακοίνωση του γραφείου Τύπου των Νέων ΣΥΡΙΖΑ για την κινητοποίηση αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Κ. Σάκκα

Όλοι/ες στη συγκέντρωση την Κυριακή 21.00 στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας
 Κάποιος θα έπρεπε να είχε κατηγορήσει τον Γιόζεφ Κ., γιατί χωρίς να έχει κάνει κάτι κακό, ένα πρωί τον συνέλαβαν.
Η δίκη, Φ.Κάφκα
Στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο της Νίκαιας δίνεται ένας μεγάλος αγώνας για αξιοπρέπεια και δικαιοσύνη. Είναι ο αγώνας που δίνει ο αναρχικός απεργός πείνας Κώστας Σακκάς. Παράνομα προφυλακισθείς για 2,5 έτη, με διαδοχικές παράνομες ανανεώσεις του χρόνου κράτησής του, ο Κώστας Σακκάς ξεκίνησε ένα αγώνα ενάντια στην άδικη και παράνομη κράτησή του μετά και την τελευταία δικαστική απόφαση που αυθαίρετα παρέτεινε το καθεστώς της φυλάκισής του. Στην 31η ημέρα απεργίας πείνας, η υγεία του Σακκά βρίσκεται πλέον σε κρίσιμο σημείο.
Στον τόπο μας η δημοκρατία, το σύνταγμα, η αξιοπρέπεια αργοπεθαίνουν, όπως αργοπεθαίνει και ο Κ. Σακκάς. Για τους κυνικούς Σαμαρά και Βενιζέλο, ειναι προτιμότερο να αφήσουν έναν άνθρωπο να πεθάνει, παρά να τηρήσουν το σύνταγμα. Είναι αναμενόμενο, είναι ακόμη ένα μέρος στην πλήρη κατάλυση κάθε δημοκρατίας, κάθε δικαιώματος. Σε χώρες πολύ λιγότερο «πολιτισμένες», κάτι τέτοιο θα ήταν απαράδεκτο. Το πολιτικό σύστημα γυρίζει το ρολόι της δημοκρατίας εκατοντάδες χρόνια πίσω.
 H κυβέρνηση δηλώνει ότι εξετάζει το ζήτημα με τη δέουσα προσοχή και παράλληλα κατηγορεί κάθε χώρο που υπερασπίζεται τον αγώνα του και το στοιχειώδες δικαίωμα κάθε ανθρώπου σε μία δίκαιη δίκη. Προφανώς, δεν περιμένουμε από την κυβέρνηση που έβαλε μαύρο στην ΕΡΤ και που καθημερινά βουλευτές της αναδεικνύουν τη Χρυσή Αυγή ως προνομιακό συνομιλητή της, να σεβαστεί ξαφνικά το τεκμήριο της αθωότητας. Η πρακτική της κυβέρνησης και οι δικαστικές αποφάσεις κινούνται στα πλαίσια της εκδίκησης και της επιβολής του φόβου. Επιβολή στο Σακκά για να σταματήσει να διεκδικεί τα αυτονόητα και σε ολόκληρη την κοινωνία για να τηρήσει σιγή νεκροταφείου μπροστά στον αυταρχισμό.
Όμως η κοινωνία δεν πρέπει να σωπάσει. Πρέπει να σταθεί δίπλα σε όσους αγωνίζονται.
 Την Κυριακή στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας πρέπει να διατρανώσουμε ότι όποιος και αν αγωνίζεται, όπου κι αν αγωνίζεται, ενάντια στον αυταρχισμό θα έχει την αμέριστη συμπαράστασή μας. Την Κυριακή στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας πρέπει να διατρανώσουμε και τη θέλησή μας να προχωρήσουμε σε έναν αγώνα για την ολοκληρωτική αλλαγή σελίδας, για μια κοινωνία με πραγματική δημοκρατία.

Άμεση άρση της παράνομης προφυλάκισης του

Όλοι/ες στη συγκέντρωση την Κυριακή 21.00 στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας

 http://www.rednotebook.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου