Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014

Το Μαξίμου κάνει δώρο στην ΧΑ ανθρώπινα κορμιά. Του Σ.Κούλογλου

Το Μέγαρο Μαξίμου διαρρέει ότι η απάνθρωπη αντιμετώπιση των μεταναστών στο Φαρμοκονήσι είχε αποτρεπτικό σκοπό: αυτός είναι, λέει, ο μόνος τρόπος που μπορεί να κάνει διστακτικούς τους 200 χιλιάδες μετανάστες, οι οποίοι θα προσπαθήσουν να περάσουν τα σύνορα τον επόμενο χρόνο. Του Στέλιου Κούλογλου
Πρόκειται για φτηνή δικαιολογία: στο Αφγανιστάν δεν βλέπουν Mega ή Euronews. Αλλά ακόμη και αν έβλεπαν, η πείρα διδάσκει ότι τα αλλεπάλληλα κύματα μετανάστευσης των τελευταίων δεκαετιών δεν ανακόπτονται με εικόνες ή ειδήσεις από ναυάγια. Η Λαμπεντούζα συνεχίζει να παραμένει επιθυμητή κόλαση, παρά την βύθιση σκαφών με στοιβαγμένους εκατοντάδες μετανάστες.
Η εν ψυχρώ δολοφονία στο Φαρμακονήσι είναι μια ακόμη προσπάθεια της ΝΔ να κλέψει την ρατσιστική ατζέντα από την Χρυσή Αυγή. Αυτό επιδιώκουν και οι ξεδιάντροπες δηλώσεις των υπουργών της που “αναλαμβάνουν την ευθύνη” για την τρομοκρατική επίθεση εναντίον των μεταναστών. Οι κατασκευασμένες καταθέσεις των ναυαγών είναι ένα ακόμη κλείσιμο του ματιού: αφού δεν κολλάμε πουθενά, αγαπητοί ψηφοφόροι της Χρυσής Αυγής, γιατί να μην ψηφίσετε εμάς αλλά τον έγκλειστο Μιχαλολιάκο; (Και αν δεν πειστείτε ούτε από αυτή την επίδειξη πυγμής, τότε θα βγάλουμε εκτός νόμου την Χρυσή Αυγή και τότε να δούμε τι θα ψηφίσετε).
Τα ερωτήματα που παραμένουν αφορούν κυρίως τις Βρυξέλλες και το Βερολίνο; Είναι άραγε αυτή η νέα πολιτική για την μετανάστευση, για την οποία ο κ. Σαμαράς υπερηφανεύτηκε πρόσφατα ότι έπεισε τους Ευρωπαίους εταίρους; Εχει η κυρία Μέρκελ αναθέσει στον εκλεκτό της τον ρόλο του μαντρόσκυλου, επικροτεί ή ανέχεται πράξεις που κατεδαφίζουν ότι έχει απομείνει από τις ιδέες που δημιούργησαν την Ενωμένη Ευρώπη;
Το βέβαιο είναι ότι έχουμε πλέον μια πανικόβλητη εξουσία που, από τα θρησκευτικά πιστεύω του Τσίπρα μέχρι τις ναυμαχίες με γυναικόπαιδα στο Αιγαίο, δεν κολλάει πουθενά. Η προσφορά ανθρώπινων ψυχών και κορμιών στην Χρυσή Αυγή, δεν είναι το τελευταίο επεισόδιο προς τον απόπατο.

http://tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου