Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014

Ντροπή σου Καψή!

του Γιώργου Τούλα
Πέρασαν επτά ολόκληροι μήνες από το κλείσιμο της ΕΡΤ όπου εργαζόμουν για σχεδόν είκοσι χρόνια. Τις πρώτες μέρες εκείνης της άγριας εβδομάδας ακούσαμε τον νεόκοπο υπουργό ς ΕΡΤ Παντελή Κάψη, να αναλαμβάνει τη νέα δημόσια ραδιοτηλεόραση. Επειδή είναι ψυχοπονιάρης και αγαπά τους συναδέλφους του, διαβεβαιώνει αμέσως ότι οι απολυμένοι της ΕΡΤ θα πάρουν την αποζημίωση τους στο ακέραιο και με το παραπάνω. Γεννημένος πολιτικάντης άλλωστε και με θητεία στις διαβεβαιώσεις, αφού ανάμεσα στα άλλα της ζωής του διατέλεσε και κυβερνητικός εκπρόσωπος της κυβέρνησης.
Ιανουάριος 2014. Ο ίδιος άνθρωπος μεταλλάσσεται. Χαμαιλέων. Και δηλώνει με θράσος πως 4 μισθοί που έχουν πάρει οι πρώην εργαζόμενοι της ΕΡΤ  είναι αρκετοί και να μην περιμένουν ούτε ένα ευρώ παραπάνω. Γιατί η μνήμη είναι αδύναμο πουλί και εξασθενεί. Ο ίδιος άνθρωπος. Για να θυμηθούμε τι είχε συμβεί στη δική του περίπτωση.
Πέρσι, όταν ο Παντελής Καψής απολύθηκε από τον ΔΟΛ όπου εργαζόταν, πήρε αποζημίωση 500 χιλιάδες ευρώ, σε 24 μηνιαίες δόσεις. Διότι ήταν, όπως είπε τότε, εργαζόμενος και τη δικαιούνταν στο ακέραιο. Το κράτος-ληστής που εξέθρεψε όλα τα όρνεα των προμηθειών στις κρατικές μπίζνες, τα λαμόγια της κάθε είδους διαπλοκής, τους πολιτικούς με τις δεκάδες εξυπηρετήσεις, πρωτοστατεί σε μια άνευ προηγουμένου ληστεία κεκτημένων δικαιωμάτων εργαζομένων, κατακτημένων από αγώνες αιώνων. Η αποζημίωση πάει περίπατο. Και ο πολιτικάντης-δημοσιογράφος-διαπλεκόμενος υπουργίσκος κάνει την πάπια. Περασμένα, ξεχασμένα.
Ιούνιος 2013. Η ΕΡΤ κλείνει και ένας από τους λόγους είναι, όπως είπε τότε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, για να μην πληρώνει πλέον ο έρημος λαός το ενάμιση ευρώ και επιβαρύνεται μέσω της ΔΕΗ.
Ιανουάριος 2014. Η ΔΤ που υπολειτουργεί με επαναλήψεις προγραμμάτων της ΕΡΤ και φυσικά χωρίς νέο πρόγραμμα, με άπειρες εξώφθαλμες αναθέσεις σε ιδιώτες, έχοντας χάσει τα πληρωμένα δικαιώματα  δεκάδων μεταδόσεων τα οποία καρπώθηκαν ιδιωτικά κανάλια, έχοντας βγει εκτός συναγωνισμού από το παιχνίδι των ψηφιακών συχνοτήτων, επαναφέρει το χαράτσι της που τόσο έντεχνα έκοψε για τα μάτια του κόσμου πριν έξι μήνες.
Το επτάμηνο που προηγήθηκε γράφτηκαν και ειπώθηκαν εκατοντάδες πράγματα για τις μεθοδεύσεις της επόμενης μέρας του λουκέτου στην ΕΡΤ που προκάλεσε την παγκόσμια κατακραυγή. Για όλα τα απίθανα βρόμικα παιχνίδια των διαχειριστών της υπόθεσης και κυρίως των πρωταγωνιστών της.
Θα ήθελα πολύ να γνωρίζω ποιο ακριβώς είναι το αντικείμενο του κ. Κάψη αυτούς τους επτά μήνες που κάθεται στην καρέκλα του φτιαγμένου για κείνον υπουργείου. Εκτός από τα μαγειρέματα. Θα ήθελα να τον δω να δίνει δημόσια έναν απολογισμό των πεπραγμένων του, της αποτελεσματικότητας της δουλειάς του, των ανακολουθιών του, των ψευδών δηλώσεων του που διαψεύδονται από τα ίδια τα γεγονότα και τις πράξεις του.
Ο κύριος Κάψης είναι το τυπικό είδος του Έλληνα παπατζή που οδήγησε τη χώρα ως εδώ. Είναι εκείνο το είδος ανθρώπου που τα παχιά του λόγια δεν συμβαδίζουν με τις παρασκηνιακές του πράξεις. Ένας δημοσιογράφος που διαθέτει τη στοιχειώδη αξιοπρέπεια, θα είχε παραιτηθεί από τη γελοία συμπαιγνία που παίζεται στις πλάτες της ΕΡΤ και των 2500 χιλιάδων απολυμένων της εδώ και επτά μήνες. Ο κύριος Κάψης όμως δεν είναι αυτή η κατηγορία δημοσιογράφου. Ο βίος και η πολιτεία του, η συναλλαγή του με την εξουσία, αποδεικνύουν πως είναι φτιαγμένος για άλλα κόλπα. Αυτά που παίζει στην υπουργική του καρέκλα.

www.parallaximag.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου