Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2014

Το Βρετανικό Index on Censorship δημοσίευσε τις περιπτώσεις λογοκρισίας και καταστολής της κυβέρνησης Σαμαρά

“ Για δεύτερη συνεχή χρονιά το Βρετανικό Index on Censorship δημοσίευσε τις περιπτώσεις λογοκρισίας καταστολής και περικοπών δικαιωμάτων της κυβέρνησης NΔ - ΠΑΣΟΚ ”
Αναδημοσίευση από LEFT-eria-news.blogspot.gr:
Ο Index on Censorship είναι ένας διεθνής οργανισμός που προωθεί και υπερασπίζεται το δικαίωμα στην ελευθερία της έκφρασης. Ιδρύθηκε το 1972 και μέχρι σήμερα, δημοσιεύει και αγωνίζεται για την ελευθερία του λόγου σε όλο τον κόσμο.
Για δεύτερη συνεχή χρονιά το Βρετανικό Index on Censorship δημοσίευσε τις περιπτώσεις λογοκρισίας καταστολής και περικοπών δικαιωμάτων της κυβέρνησης NΔ - ΠΑΣΟΚ.
To 2013, εϊχε επίσης δημοσιεύσει αναλυτικά τις περιπτώσεις λογοκρισίας & καταστολής της κυβέρνησης Σαμαρά.
Φέτος στο εισαγωγικό σημείωμα του διαβάζουμε ότι “οι εκθέσεις από διάφορους διακυβερνητικούς οργανισμούς, ΜΚΟ και οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών, ανησυχούν για τον κίνδυνο από την πολιτική που ακολουθείται από το ελληνικό κράτος.
Ανθρώπινα δικαιώματα, όπως η ελεύθερη έκφραση, ελεύθερη σκέψη, η ελεύθερη κυκλοφορία, το δικαίωμα στην εργασία, την ίση μεταχείριση, η πρόσβαση στη διαδικασία λήψης αποφάσεων και το δικαίωμα των πολιτών να διαμαρτυρηθούν, δέχονταιι συστηματική επίθεση”.
Επίσης στο τέλος του κειμένου, γίνεται αναφορά στην δεινή θέση που έχουν περιέλθει οι γυναίκες και τα παιδιά στην χώρα, με τις πρώτες να χάνουν τις δουλειές τους όταν μένουν έγκυες και τα παιδία να καταδικάζονται σε απόλυτη ένδεια.
Επίσης να θυμίσουμε ότι η θέση της Ελλάδας στην διαβάθμιση για την Ελευθερία του Τύπου, μόνο Ευρώπη δεν θυμίζει.

Όπως και η υποβάθμιση της χώρας μας σε «Μερικώς Ελεύθερη», που έκανε τον γύρο του κόσμου.

2013 World Press Freedom Index
Δείτε ΕΔΩ το πλήρες Αγγλικό κείμενο.

ΠΗΓΗ: LEFT-eria-news.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου