Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2014

Σημίτης: Τροχονόμος στην λεωφόρο της μίζας με τους πολεμικούς εξοπλισμούς (Βίντεο)

Δεν είναι τόσο ότι ανάμεσα στου μιζαδόρους κατονομάστηκαν σήμερα απ’ τον Πάνο Ευσταθίου ο πρώην αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, ναύαρχος Γιώργος Θεοδωρουλάκης ο πρώην αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, στρατηγός Κωνσταντίνος Παναγιωτάκης.
Είναι η βόμβα που έριξε σήμερα, μιλώντας στην τηλεόραση του Σκάι ο υποστράτηγος Κ. Φράγκος ο οποίος έβαλε στο κάδρο και τον Κώστα Σημίτη. «Θεωρώ ότι ο πρώην πρωθυπουργός γνώριζε τα πάντα» είπε χαρακτηριστικά αναφερόμενος στο πάρτι της μίζας που γινόταν, με τους πολιτικούς εξοπλισμούς.
Μετά απ’ αυτό το θεωρούμε αδιανόητο να μην υπάρξει εισαγγελέας που θα τον φωνάξει να καταθέσει και επίσης αναμένουμε τον πρώην πρωθυπουργό να καταθέσει μήνυση σε βάρος του Φράγκου, τουλάχιστον για συκοφαντική δυσφήμηση. Δεν είναι δυνατόν να αποδίδονται στον πρώην πρωθυπουργό ότι ήταν τροχονόμος στην λεωφόρο της μίζας και αυτός να κάνει τον Κινέζο.
Το βίντεο που παραθέτουμε είναι ενημερωτικότατο για τις εξελίξεις σ’ αυτό το θέμα ενώ αξίζει να προσθέσουμε κάποιες εκτιμήσεις του Κ. Φράγκου: «Δεν υπάρχει περίπτωση στις μίζες να μην συμμετέχουν πολιτικοί Κυρίως την εποχή της οκταετίας Σημίτη η πολιτική εξουσία δεν άφηνε να πέσει κάτω ούτε μια δραχμή. Έλεγχε λεπτομερώς τα πάντα. Επομένως αυτοί οι "αποπάνω" είχαν εμπλοκή πολύ περισσότερο απ’ τους στρατιωτικούς»
Παράνομες αμοιβές περίπου 3 εκατ. ευρώ, υποστηρίζει ότι έδωσε συνολικά για δύο εξοπλιστικά προγράμματα ο 83χρονος εκπρόσωπος της γερμανικής STN Atlas,Παναγιώτης Ευσταθίου, που απολογείται από το πρωί στον ανακριτή Γαβριήλ Μαλλή.
Ο κατηγορούμενος, σύμφωνα με πληροφορίες, εμπλέκει στην υπόθεση της διακίνησης «μιζών» για προμήθειες του ΥΠΕΘΑ τουλάχιστον δέκα πρόσωπα εκ των οποίων δύο ήταν αρχηγοί Σωμάτων του στρατού.
Ο ένας, που έχει αποβιώσει, ήταν αρχηγός ΓΕΝ, επί υπουργίας Τσοχατζόπουλου, και ο δεύτερος αρχηγός ΓΕΣ.
Ο κ. Ευσταθίου φέρεται επίσης να κατονόμασετρεις ή τέσσερις Γερμανούς υπηκόους, υψηλόβαθμα στελέχη της εν λόγω εταιρείας ως τα πρόσωπα που «μοίρασαν τα χρήματα».
Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, ο κατηγορούμενος εμπλέκει δύο πρώην στελέχη της ΕΒΟ, ο ένας εκ των οποίων -κουμπάρος του Ά. Τσοχατζόπουλου- έχει κατονομαστεί και από τον Αντώνη Κάντα.
Ο 83χρονος έχει δηλώσει, διά της υπεράσπισής του, πρόθεση να εισφέρει στοιχεία στην ανάκριση, ωστόσο φαίνεται μέχρι στιγμής να «μιλά» για όσα έχει αποκαλύψει ο συγκατηγορούμενός του, πρώην διευθυντής εξοπλισμών, Α. Κάντας που βρίσκεται ήδη στη φυλακή, γεγονός που έχει προκαλέσει δυσαρέσκεια του ανακριτή Γ. Μαλλή.
Ο ανακριτής μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, ζήτησε από τον κατηγορούμενο «τα ονόματα των προσώπων που έλαβαν μίζες από την κορυφή έως τη βάση της ιεραρχίας, διαφορετικά η Δικαιοσύνη θα κάνει το καθήκον της».
Ο κ. Ευσταθίου διαψεύδει τον κ. Κάντα, που υποστήριξε ότι έδιναν στον 83χρονο χρήματα για «να μη φέρνει εμπόδια».
Ο 83χρονος αντίθετα ουσιαστικά καταγγέλλει τον Α. Κάντα ως «εκβιαστή» υποστηρίζοντας ότι αυτός του ζήτησε χρήματα προκειμένου να μην μπλοκάρει τη διαδικασία προμήθειας των επίμαχων οπλικών συστημάτων.
Ο κατηγορούμενος, σε καταθέσεις του οποίου στο Λονδίνο έχουν ήδη εντοπιστεί 18 εκατ. ευρώ, έχει ήδη συναινέσει στο άνοιγμα των τραπεζικών του λογαριασμών προκειμένου να αποκαλυφθούν οι διαδρομές του «μαύρου χρήματος».
activistika

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου