Κυριακή 7 Ιουλίου 2013

Κλείδωσε και ανακοινώνεται τη Δευτέρα η συμφωνία με την τρόικα

«Όλα θα κλείσουν μέχρι το βράδυ της Δευτέρας», όταν και θα ξεκινήσει το Eurogroup, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας μετά τη συνάντηση που είχε το μεσημέρι της Κυριακής με του εκπροσώπους της τρόικας. Η συμφωνία για την εκταμίευση της δόσης των 8 δις φαίνεται πως έχει οριστικοποιηθεί και απομένουν οι λεπτομέρειες για να γραφτεί το τελικό κείμενο που θα παρουσιαστεί στο Eurogroup.
Για πρόοδο έκανε λόγο ο Πόουλ Τόμσεν, ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ, εκφράζοντας την ελπίδα να επιτευχθεί η τελική συμφωνία το μεσημέρι της Δευτέρας στο EuroWorking Group, που θα πραγματοποιηθεί πριν από το Eurogroup. Η απόφαση του Eurogroup αναμένεται πως θα προβλέπει την τμηματική καταβολή της επόμενης δόσης των 8 δις.

Κινητικότητα και απολύσεις
Πληροφορίες που επικαλείται το Mega αναφέρουν πως η τρόικα συμφώνησε να δοθεί παράταση έως τον Σεπτέμβριο για την εφαρμογή της κινητικότητας 12.500 δημοσίων υπαλλήλων. Μέχρι το τέλος Ιούλιο θα πρέπει να είναι έτοιμη η λίστα με τα πρώτα 5.000 ονόματα, εκ των οποίων 2.500 θα είναι σχολικοί φύλακες, που ανήκουν στο υπουργείο Εσωτερικών, 2.000 θα είναι εκπαιδευτικοί και 500 θα είναι υπάλληλοι υπουργείων.
Ανάλογες λίστας θα πρέπει να ετοιμάζονται, σύμφωνα με την ίδια πηγή, κάθε μήνα μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου. Οι λίστες θα συμπληρωθούν με ακόμα 3.500 δημοτικούς αστυνομικούς, 1.500 εκπαιδευτικούς και 2.000 υπαλλήλους υπουργείων και δήμων.
Παράλληλα συμφωνήθηκε να μειωθεί ο χρόνος της διαθεσιμότητας από 8 σε 12 μήνες με τους υπαλλήλους που θα ενταχθούν σε αυτό το καθεστώς ορισμένοι θα λαμβάνουν το 75% του μισθού τους και άλλοι θα απολυθούν. Το ποσοστό των δημοσίων υπαλλήλων που θα απολυθούν ενδέχεται να αγγίξει το 20% έως 25%.
Διαβάστε επίσης:
Υπενθυμίζεται πως πηγές του υπουργείου Οικονομικών δήλωναν την Παρασκευή ότι στους 12.500 υπαλλήλους που θα μπουν σε καθεστώς κινητικότητας - διαθεσιμότητας εντάσσονται και οι 5.000 εκπαιδευτικοί.
Πληροφορίες αναφέρουν πως σχετικά με τους 3.500 Δημοτικούς Αστυνομικούς – 4.000 κατά ΚΕΔΕ – αυτοί θα μπουν καταρχήν σε διαθεσιμότητα για έναν - δύο μήνες. Σε αυτό το διάστημα θα αξιολογηθούν και θα αποφασιστεί ο αριθμός που θα απορροφηθεί τελικά. Το ποσοστό αυτών που θα απορροφηθούν, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αναμένεται να ανέλθει σε 80-90%.

http://tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου