Τρίτη 2 Ιουλίου 2013

ΠΟΑΣΥ: Μετανάστες παρουσιάζουν αυτοκτονικές τάσεις στα ΑΤ

Σοβαρά προβλήματα από τη μακροχρόνια παραμονή συλληφθέντων παράνομων μεταναστών στα αστυνομικά τμήματα καταγγέλλει με έγγραφό της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλληλων (ΠΟΑΣΥ).
 Το έγγραφο εστάλη στις 28 Ιουνίου στους υπουργούς Προστασίας του Πολίτη και Δικαιοσύνης, στον αρχηγό της ΕΛΑΣ και στον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Περιφέρειας Βορείου Ελλάδος.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα η κατάσταση που επικρατεί στα κρατητήρια της ΑΔ Κοζάνης, καθώς σύμφωνα με την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Κοζάνης, υπάρχουν άνθρωποι που κρατούνται σε ακατάλληλους χώρους και από πλευράς Ασφάλειας αλλά και υγιεινής για περισσότερο από ένα χρόνο -από Ιούνιο του 2012- με αποτέλεσμα να έχει διαταραχθεί η ψυχική τους υγεία.
Σύμφωνα με την ΠΟΑΣΥ, η πολιτεία πρέπει άμεσα να επιληφθεί του θέματος και να υπαρξει άμεση μετακίνηση όλων των κρατουμένων από τα κρατητήρια της ΑΔ Κοζάνης σε χώρους όπου πληρούνται οι προβλεπόμενες προϋποθέσεις.
Μάλιστα κρούει τον κώδωνα του κινδύνου αναφέροντας χαρακτηριστικά:
«Τα προβλήματα κατά την παραμονή τους είναι πολλά με κυριότερο τη διαταραχή της ψυχικής ισορροπίας των κρατουμένων, καθώς λόγω της μακράς περιόδου περιορισμού τους σε ακατάλληλους για μακρόχρονη παραμονή χώρους, το μεγαλύτερο μέρος αυτών έχουν αποκτήσει ψυχολογικά προβλήματα. Κατά καιρούς έχουν εκφράσει αυτοκτονικές ιδέες. Οι φιλότιμες προσπάθειες των αστυνομικών που έχουν καταστεί περισσότερο ψυχολόγοι παρά φρουροί τους, προλαμβάνουν τα χειρότερα. Η πρόσφατη αυτοκτονία αλλοδαπού κρατούμενου στα Γρεβενά αποτελεί περίτρανη απόδειξη των επιχειρημάτων μας αλλά ταυτόχρονα και καμπανάκι κινδύνου».

 http://tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου