Παρασκευή, 5 Ιουλίου 2013

Εργαζόμενοι της ΕΡΤ: Λείπει η υπογραφή Καψή

Λείπει η υπογραφή του αρμόδιου υφυπουργού Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, Παντελή Καψή, από το νομοσχέδιο για τη «Νέα Ελληνική Ραδιοφωνία, Ίντερνετ και Τηλεόραση» που κατατέθηκε την Πέμπτη στη Βουλή, σχολίασαν οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ. Κάνουν λόγο για κακέκτυπα λύσεων.
«Την ώρα που ο αρμόδιος υφυπουργός Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, δηλώνει ότι βρίσκεται σε εξέλιξη ο διάλογος με τους εργαζόμενους της ΕΡΤ, η κυβέρνηση καταθέτει στη Βουλή, με την υπογραφή επτά υπουργών το σχέδιο νόμου για τη “Νέα Ελληνική Ραδιοφωνία, Ίντερνετ και Τηλεόραση”.  Από τη λίστα των υπογραφών λείπει, όμως, η υπογραφή του πλέον υπεύθυνου για τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση, Παντελή Καψή», αναφέρουν, σε ανακοίνωσή τους, οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ.
Σημειώνουν ότι «η κυβέρνηση ανασύρει το νομοσχέδιο Αλιβιζάτου, που είχε κατατεθεί στη Βουλή τον Φεβρουάριο του 2012, για να καλύψει την εκτροπή που προκάλεσε η πραξικοπηματική και σοκαριστική διακοπή λειτουργίας της ΕΡΤ. Το «μαύρο» που παραμένει στις συχνότητες της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης δεν διασκεδάζεται με εντυπώσεις θεσμικών παρεμβάσεων. Κακέκτυπα λύσεων δεν απαντούν στη διεθνή κατακραυγή και τις ασφυκτικές πιέσεις της κοινωνίας».
Παράλληλα, κρίνουν ως το «μοναδικό νέο στοιχείο της νομοθετικής πρωτοβουλίας την «έκθεση αξιολόγησης συνεπειών ρυθμίσεων», η οποία αναφέρει: «Με την προτεινόμενη ρύθμιση εξυγιαίνεται ένα από τα πιο σπάταλα ΝΠΙΔ του Δημοσίου Τομέα, με αποτέλεσμα οι ευεργετικές συνέπειες να είναι μεγάλες και απροσδιόριστες ακόμα». 
Οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ σχολιάζουν ότι δεν γίνεται λόγος «για τη νέα «μαύρη τρύπα» τουλάχιστον 300 εκατ. ευρώ που προκάλεσε στον κρατικό προϋπολογισμό το «λουκέτο» στην ΕΡΤ».
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου