Δευτέρα 8 Ιουλίου 2013

Κλειστοί οι δήμοι τη Δευτέρα – Πορεία η ΠΟΕ-ΟΤΑ

To κλείσιμο όλων των υπηρεσιών των δήμων της χώρας, με εξαίρεση τις κοινωνικο-προνοιακές δομές, αποφάσισε το ΔΣ της ΚΕΔΕ αποδεχόμενο τη σχετική πρόταση του προέδρου Κ. Ασκούνη  στην έκτακτης συνεδρίασης της Ένωσης που πραγματοποιήθηκε μετά τις αποφάσεις της κυβέρνησης και της συμφωνίας με την τρόικα για την κινητικότητα και τις απολύσεις στο Δημόσιο. Επίθεση δέχτηκε ο δήμαρχος Αθηναίων βγαίνοντας από τα γραφεία της ΚΕΔΕ.
O πρόεδρος της ΚΕΔΕ ανέφερε πως η κατάσταση θα επανεκτιμηθεί μετά τη συνάντηση που θα έχει τη Δευτέρα το μεσημέρι η ΚΕΔΕ με τον υπουργό Εσωτερικών Γ. Μιχελάκης. Υπενθυμίζεται πως για τη Δευτέρα 8 Ιουλίου η Δημοτική Αστυνομία του Δήμου Αθηναίων έχει αποφασίσει 24ωρη απεργία. Την ίδια ημέρα η ΠΟΕ-ΟΤΑ έχει κηρύξει στάση εργασίας  από τις 12 το μεσημέρι και έως το τέλος του ωραρίου και καλεί στις 12:30 σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλ. Καραϊσκάκη και πορεία προς το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
Το Αθηναϊκό Πρακτορείο αναφέρει πως την πρόταση συνυπογράφει και ο επικεφαλής των δημάρχων της ΝΔ, δήμαρχος Λαρισαίων Κ. Τζανακούλης. Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ η συμφωνία με την τρόικα προβλέπει έως το τέλος Ιουλίου την ένταξη σε καθεστώς κινητικότητας 2.400 υπαλλήλων από την Τοπική Αυτοδιοίκηση, 2.000 από το υπουργείο Παιδείας και 50 από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Για το δίμηνο Αυγούστο- Σεπτεμβρίου η συμφωνία προβλέπει 3.500 δημοτικούς αστυνομικούς. Σύμφωνα με τον Κ. Ασκούνη η Τοπική Αυτοδιοίκηση καλείται να επωμισθεί περισσότερο από το 50% της κινητικότητας.
Από την πλευρά τους, οι επικεφαλής των παρατάξεων που πρόσκειται στο ΣΥΡΙΖΑ και στη ΔΗΜΑΡ Σ. Τζόκας και Γ. Ιωακειμίδης υποστήριξαν ότι οι δήμαρχοι πρέπει να πάνε αποφασισμένοι στη συνάντηση και σε περίπτωση που δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους, να κηρύξουν απεργία διαρκείας. Όπως υποστήριξε ο κ. Ιωακειμίδης, η αναλογία των ΟΤΑ, για ένταξη σε κινητικότητα συγκριτικά με τους υπόλοιπους φορείς της Δημόσιας Διοίκησης είναι 1.100 - 1.200 άτομα. «Να ψάξουμε να τα βρούμε αυτά τα άτομα. Να ματώσουμε. Αλλά να ματώσουμε λίγο», ανέφερε. Επεσήμανε ακόμη ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση, αιρετοί και εργαζόμενοι θα «έπρεπε να είναι ένα από την αρχή», αλλά, όπως είπε, δεν το κάναμε».
Με τη σειρά του, ο κ. Τζόκας σημείωσε ότι πλέον «ο κίνδυνος δεν είναι μια καχεκτική Αυτοδιοίκηση, αλλά μια "κλινικά νεκρή" Αυτοδιοίκηση». «Πρόκειται για κοινωνικό κανιβαλισμό», τόνισε και κατηγόρησε για «γκεμπελισμό τα ΜΜΕ που έχουν προχωρήσει σε επιχείρηση συκοφάντησης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης». «Να πάμε σε σύγκρουση. Αν δε σε σέβεται κάποιος, πρέπει να σε φοβάται. Πρέπει κάποια στιγμή να δείξουμε το ανάστημά μας. Δεν συμφωνώ με απολύσεις. Δεν μπορώ να συμφωνήσω άνθρωποι να μείνουν άνεργοι και να μην έχουν αύριο να θρέψουν την οικογένειά τους», κατέληξε.
Μετά τη λήξη της έκτακτης συνεδρίασης, ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ Θέμης Μπαλασόπουλος χαρακτήρισε τη σημερινή συνάντηση ως «το πρώτο ουσιαστικό βήμα», διότι, όπως είπε, «συμπορεύονται οι δήμαρχοι και οι εργαζόμενοι». «Είναι στο χέρι μας να ανατρέψουμε αυτή την κατάσταση», πρόσθεσε. Νωρίτερα η ΠΟΕ – ΟΤΑ με ανακοίνωσή της εξαπολύει επίθεση κατά του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκου Μητσοτάκη και καλεί την ΚΕΔΕ να ταχθεί στο πλευρό των εργαζομένων για να μην χαθεί καμία θέση. Ακολουθεί η ανακοίνωση της ΠΟΕ-ΟΤΑ:
 Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής  Διακυβέρνησης κ. Κυριάκος Μητσοτάκης καταφέρθηκε εναντίον των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση χρησιμοποιώντας φράσεις απαράδεκτες και απαξιωτικές. Δεν πρόλαβε καλά καλά να αναλάβει τα καθήκοντά του και συμπεριφέρεται ως άλλος Γκαουλάιτερ.
«Η εργασιακή αρτιότητά τους δεν είναι αποδεδειγμένα η απαιτούμενη», είπε και επιχείρησε κατά την προσφιλή τακτική της κυβέρνησης να διαχωρίσει εργασιακές ομάδες. Εν προκειμένω, τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση με τους καθηγητές που «προτιμά να σώσει από την κινητικότητα έναντι των εργαζομένων στους Ο.Τ.Α.». Όπως ακριβώς έκανε η κυβέρνηση με την Ε.Ρ.Τ., με άλλους Δημοσίους Οργανισμούς η σειρά των οποίων έπεται.
Με αυτό τον τρόπο η κυβέρνηση και ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης θέλουν να διαιρέσουν τους εργαζομένους στο Δημόσιο για να μπορέσουν να επιτύχουν τις απολύσεις που η τρόικα απαιτεί και οι υποτακτικοί της στην Ελλάδα τρέχουν να  εκτελέσουν, είτε με τη «διαθεσιμότητα», είτε με την «κινητικότητα», είτε με οτιδήποτε άλλο.
Δεν πρόκειται να το καταφέρουν. Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση μαζί με του υπόλοιπους Δημοσίους Υπαλλήλους θα παλέψουν να κρατήσουν τις θέσεις εργασίας τους. Γιατί με τα 800-900 ευρώ που λαμβάνουν ζουν με αξιοπρέπεια τις οικογένειες τους και πληρώνουν τους εξοντωτικούς φόρους και τα χαράτσια που τους έχουν επιβληθεί. Δεν λαμβάνουν 10.000 ευρώ το μήνα για να κάθονται στα πολυτελή γραφεία τους και να επιλέγουν ποιους θα απολύσουν σήμερα και ποιους αύριο.
Αλήθεια, ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης που με χαρά αποδέχθηκε την καρέκλα του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης που ακριβώς έχει δουλέψει; Είναι ικανός να χαρακτηρίζει με θράσος τους εργαζομένους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ανάξιους και να λέει ότι εκτελούν πλημμελώς τα καθήκοντά τους;
Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση κ. Μητσοτάκη δεν έχουν χορηγούς εταιρείες όπως η Siemens. Πασχίζουν να ζήσουν τις οικογένειές τους με το φιλοδώρημα που κατάντησε τους μισθούς της η τρόικα και η κυβέρνηση. Δεν πρόκειται λοιπόν να δεχθούν έτσι απλά τη «θανατική καταδίκη» που τους επιφυλάσσει η κυβέρνηση.
Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση καλούν και την Κ.Ε.Δ.Ε., το Διοικητικό Συμβούλιο της οποίας συνεδριάζει σήμερα εκτάκτως, να αναλάβει επιτέλους τις ευθύνες της και να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Υπεύθυνοι για τη σημερινή κατάσταση είναι και οι στρουθοκαμηλισμοί των αιρετών. Τώρα όμως είναι η ώρα των αποφάσεων. Ή θα ταχθούν στο πλευρό των εργαζομένων για να μην χαθεί καμία θέση εργασίας, να μην απολυθεί κανείς εργαζόμενος και να μη διαλυθούν οι Δήμοι με άμεσες επιπτώσεις στους πολίτες ή θα διευκολύνουν για ακόμη μία φορά την κυβέρνηση στην υλοποίηση της μνημονιακής πολιτικής.
Στη δεύτερη επιλογή κινδυνεύουν να μετατραπούν σε στρατηγούς χωρίς στρατιώτες ή να κοιμηθούν Δήμαρχοι και να ξυπνήσουν κλητήρες. Για τους εργαζόμενους μόνο μια είναι η απόφαση το κλείσιμο των Δήμων τη Δευτέρα 8 Ιουλίου 2013 και η κοινή συστράτευση με τους εργαζόμενους και την κοινωνία για την ανατροπή αυτών των αποφάσεων.

 http://tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου