Τετάρτη 3 Ιουλίου 2013

Κατάσχεση χρημάτων από την Εμπορική Τράπεζα εν αγνοία των δικαιούχων του λογαριασμού!

Για τις τράπεζες, δεν είναι αρκετά τα χρήματα που πληρώνει ο λαός κάθε τόσο για να σωθούν. Τώρα "βάζουν χέρι" σε τραπεζικούς λογαριασμούς εν αγνοία των δικαιούχων!
Διαβάστε το παρακάτω εξοργιστικό περιστατικό:
Άνεργη που έχει πάρει στεγαστικό δάνειο από την Εμπορική Τράπεζα, αδυνατεί να καταβάλλει τις δόσεις του δανείου τις οποίες εξυπηρετεί η μητέρα της ως εγγυήτρια του δανείου.
Από τον Οκτώβριο του 2011 και μετά τις μεγάλες περικοπές, που η εγγυήτρια έχει στο μισθό της, καταβάλλει μέρος της δόσης (60%) του εν λόγω δανείου.
Στην ίδια τράπεζα, η εγγυήτρια διατηρεί κοινό λογαριασμό με τις τρεις αδερφές της, ο οποίος διατηρείται ως ασφαλιστική δικλείδα σε περίπτωση ανάγκης των γονέων. Να σημειωθεί, δε, ότι για τον λόγο αυτό, ο λογαριασμός έχει περιορισμένη κίνηση.
Τον Φεβρουάριο του 2013, η Τράπεζα εκταμιεύει το ποσό των 4.031,86 ευρώ, ήτοι το 80% των χρημάτων που υπάρχουν στον λογαριασμό, χωρίς να ενημερώσει καμία από τις τέσσερις δικαιούχες και η εγγυήτρια τυχαία και συμπτωματικά στις 2/7/2013 κάνοντας κατάθεση χρημάτων στο συγκεκριμένο λογαριασμό διαπιστώνει τυχαία την κατάσχεση των χρημάτων.
Η εγγυήτρια και συνδικαιούχος του κοινού λογαριασμού κάνει αίτηση στην Τράπεζα προκειμένου τα χρήματα να επιστρέψουν στον κοινό λογαριασμό γιατί δεν της ανήκουν.
Μετά από επικοινωνία με τον Διευθυντή της εν λόγω τράπεζας η εγγυήτρια ενημερώνεται ότι η Τράπεζα αρνείται να επιστρέψει τα χρήματα στο λογαριασμό και ισχυρίζεται ότι έχει ενημερώσει με επιστολή της, ωστόσο καμία τέτοια επιστολή δεν της έχει παραδοθεί.
Να σημειωθεί ότι η προαναφερόμενη έχει κάνει ήδη αίτηση ρύθμισης του στεγαστικού δανείου
Σε κάθε περίπτωση, με την απόφαση ΜΠρ. Τρικάλων 361/2007, η πράξη η πράξη κατάσχεσης χρημάτων εν αγνοία του δικαιούχου έχει κριθεί παράνομη.

left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου