* Αγωνιώδης προσπάθεια της κυβέρνησης Σαμαρά - Βενιζέλου να εκπληρώσει τις δεσμεύσεις της προς την τρόικα μέχρι το Eurogroup της Δευτέρας, για να μην βρεθεί προ αναστολής χρηματοδότησης για τρεις μήνες
* Φαινόμενα αποσύνθεσης στα κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού και ιδιαίτερα στο ΠΑΣΟΚ του Ευ. Βενιζέλου
* Μόνο στη... φωτογραφία είδε ο Αντ. Σαμαράς τη Μέρκελ στο Βερολίνο
Λίγος χρόνος απέμεινε για να τελειώσει η άμμος στην κλεψύδρα της κυβέρνησης Σαμαρά - Βενιζέλου, αλλά και του τρέχοντος μνημονιακού προγράμματος. Παρότι η "τελική λύση" στο ελληνικό δράμα έχει μετατεθεί για μετά τις γερμανικές εκλογές, στην επόμενη αξιολόγηση της τρόικας, τέλη Σεπτεμβρίου - αρχές Οκτωβρίου, οι νυν συζητήσεις κυβέρνησης - τρόικας εμφανίζουν "εμπλοκή", καθώς η πρώτη αδυνατεί να ανταποκριθεί στις δεσμεύσεις της, πρωτίστως για απολύσεις στο Δημόσιο και μεγάλες περικοπές στην υγεία.
Αν αυτό δεν γίνει μέχρι το Eurogroup της Δευτέρας, η τρόικα απειλεί να μπλοκάρει τη δόση των 8,1 δισ. ευρώ και η κυβέρνηση άρχισε να συζητεί είτε για εσωτερική... στάση πληρωμών είτε για "χέρι" στα 50 δισ. της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών προκειμένου να εξυπηρετήσει τις χρηματοδοτικές της ανάγκες.

 http://www.avgi.gr