Η σύνοδος των Ευρωπαίων ηγετών στο Βερολίνο με θέμα την ανεργία αποκάλυψε την υποκρισία που κυριαρχεί στις ευρωπαϊκές ελίτ. Μαζεύτηκαν για να διαπιστώσουν πόσο κακό πράγμα είναι η ανεργία και ταυτοχρόνως να επιμείνουν στη λιτότητα, δηλαδή στην πολιτική που εκτοξεύει την ανεργία. Ιδιαίτερα ο ευρωπαϊκός Νότος, του οποίου οι πόροι αποστραγγίζονται καθώς η γερμανική πολιτική προσελκύει ανθρώπους και κεφάλαια, υφίσταται ανεπανόρθωτη καταστροφή. Οι λαοί του Νότου δεν έχουν να ελπίζουν σε τίποτε από τη χθεσινή σύνοδο στο Βερολίνο. Άλλωστε το ποσό των 6 δισ.
ευρώ που θα διατεθεί για την ανακούφιση των ανέργων αποτελεί εμπαιγμό: αντιστοιχούν μερικές εκατοντάδες ευρώ για κάθε άνεργο. Επίδειξη "κοινωνικής φιλανθρωπίας"!
Η ακραία λιτότητα, στην οποία η νεοφιλελεύθερη πολιτική βυθίζει την Ευρωζώνη, αποστερεί τις χώρες, ιδιαιτέρως τις λιγότερο ανεπτυγμένες, από δυνατότητες παραγωγικής ανασυγκρότησης. Άλλωστε η χθεσινή απόφαση, μαζί με τη "φιλανθρωπία", προωθεί και την απανθρωπία. Τις περιβόητες "διαρθρωτικές αλλαγές", που διαλύουν τις εργασιακές σχέσεις και μετατρέπουν εκατομμύρια εργαζόμενους σε εκ περιτροπής ανέργους.
Την ώρα που η Μέρκελ και οι άλλοι υποτακτικοί της Ευρωπαίοι ηγέτες συνεδρίαζαν, η απειλή κυβερνητικής κρίσης στην Πορτογαλία άνοιγε νέο κύκλο πιέσεων από τις αγορές σε όλες τις χώρες του ευρωπαϊκού Νότου. Στον κατάλογο των επαπειλούμενων κρίσεων συμπεριλαμβάνονται τώρα η Ιταλία και η Γαλλία. Και στα απέναντι παράλια της Μεσογείου το πραξικόπημα στην Αίγυπτο μπορεί να αποδειχθεί ντόμινο αποσταθεροποίησης σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, με επιπτώσεις και στη Νότια Ευρώπη.
Μέσα σ' αυτή τη ζοφερή πραγματικότητα, η συμπεριφορά του Σαμαρά να ζητάει "λίγα ψίχουλα αγάπης" από τη Μέρκελ και να αρκείται σε μια εικονική πόζα (δίπλα της στη φωτογραφία) αποδεικνύει πως ο Έλληνας πρωθυπουργός έχει επιλέξει τον ρόλο του κατοικίδιου στην οικογενειακή φωτογραφία μήπως και του ρίξουν κανένα κόκαλο. Ή, ακόμη χειρότερα, για να συνεχίσουν να τον στηρίζουν εις βάρος των συμφερόντων του ελληνικού λαού και υπέρ των αξιώσεων των πιστωτών. Ντροπή!

 http://www.avgi.gr