Πέμπτη 8 Αυγούστου 2013

Ο Γεωργιάδης διορίζει διοικητές στα νοσοκομεία που κλείνει

Την ανακοίνωση των ονομάτων των νέων Διοικητών των νοσοκομείων και την τοποθέτηση συμβούλων στο υπ. Υγείας από τον αρμόδιο υπουργό, Άδωνι Γεωργιάδη, σχολίασε στο tvxs.gr ο πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ, Δημήτρης Βαρνάβας, κατόπιν της γραπτής του ανακοίνωσης, αφήνοντας αιχμές για πελατειακές σκοπιμότητες από την πλευρά της κυβέρνησης.
«Είναι δέκα νοσοκομεία που πρόκειται να κλείσει το Υπουργείο, παρά τα όσα λέει ο κ. Γεωργιάδης στις τηλεοράσεις. Σε τρία από αυτά διορίζει υποδιοικητές ενώ την ίδια στιγμή βγάζουν τον κόσμο στην διαθεσιμότητα», αναφέρει ο πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ. «Ας πούμε ότι δεν θέλει να τα κλείσει, όμως, και θέλει να τα κάνει Κέντρα Υγείας. Στα Κέντρα Υγείας υπάρχει ένας επιστημονικός υπεύθυνος, που είναι ήδη γιατρός του κέντρου και αναλαμβάνει την διεύθυνση χωρίς δεύτερο μισθό. Που ακούστηκε Κέντρο Υγείας με υποδιοικητές των 3.000 ευρώ;», αναρωτιέται ο ίδιος.
Μάλιστα, δεν αφήνει ασχολίαστο ότι τα περισσότερα Κέντρα Υγείας στα νησιά υπολειτουργούν εάν δεν έχουν φτάσει σε σημείο κατάρρευσης. Δεν υπάρχει η δυνατότητα διακομιδών. «Όσες γίνονται πραγματοποιούνται με ψαροκάϊκα που παίρνουν 2000 ευρώ την διακομιδή. Αλλά δεν φαίνεται να ενδιαφέρονται», σχολιάζει ο κ. Βαρνάβας.
 Διαβάστε σχετικά: Μόνο με τάμα... η νοσηλεία στην Τήνο

Για τον Δημήτρη Βαρνάβα οι διορισμοί που πραγματοποιήθηκαν από το Υπουργείο Υγείας έχουν καθαρά πελατειακό χαρακτήρα: «Διορίζουν παράγοντες στους οποίους το είχαν υποσχεθεί, και η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, και δεν θέλουν να το αθετήσουν. Θέλουν να βολέψουν ανθρώπους που θα τους φέρουν ψήφους στις επόμενες εκλογές».
Στην γραπτή του δήλωση προς τον Υπουργό Υγείας ο πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ παρατηρεί ότι δεν έχουν δοθεί στην δημοσιότητα τα βιογραφικά των διορισθέντων, ενώ κατακρίνει τον Άδωνι Γεωργιάδη ότι έχει προσλάβει 15 συμβούλους στο πολιτικό του γραφείο που δεν έχουν καμία σχέση με τον κλάδο της υγείας. 
«Δεν γνωρίζουμε τα ονόματα που δημοσίευσε το Υπουργείο. Δεν είναι τυχαίο ότι δεν δίνουν το βιογραφικό και τις σπουδές των διορισμένων, όπως γινόταν πάντα. Και στο παρελθόν ήταν κομματικοί φίλοι αλλά αν μη τι άλλο είχαμε το βιογραφικό τους», τονίζει και προσθέτει αναφορικά με τους συμβούλους του κ. Γεωργιάδη ότι «ο Λυκουρέτζος είχε στο πολιτικό του γραφείο 39 συμβούλους. Δεν νομίζω ότι ο Γεωργιάδης θα πέσει παρακάτω από αυτόν τον αριθμό».
Η γραπτή δήλωση Βαρνάβα:
«Ο υπουργός Υγείας κ. Γεωργιάδης διόρισε σήμερα (σ.σ. χθες) Διοικητές σε Νοσοκομεία που είχαν μείνει για πολλούς μήνες ακέφαλα. Καλώς έπραξε, αν και  στην ανακοίνωση που εξέδωσε απέφυγε επιμελώς να αναφέρει ποια είναι τα προσόντα των νεοδιορισθέντων, αφήνοντας βάσιμες υπόνοιες πως πρόκειται για τα γνωστά προσόντα από εποχής πατρός Μητσοτάκη.
 

Προχώρησε όμως ο κ. Γεωργιάδης ένα βήμα παραπέρα: διόρισε υποδιοικητές και στα Νοσοκομεία που πρόκειται να... κλείσει! Πρόκειται όντως για τον απόλυτο παραλογισμό και ευτελισμό.

Δυστυχώς το περιστατικό έρχεται κατά συνέχεια του διορισμού έμμισθων υπαλλήλων στο πολιτικό γραφείο του κ. Γεωργιάδη, οι οποίοι ούτε από τον έλεγχο του ΑΣΕΠ πέρασαν, ούτε από τις περίφημες αξιολογήσεις στις οποίες ο κ. Γεωργιάδης θέλει να υποβάλλει χιλιάδες εργαζόμενους στην υγεία.

Διόρισε λοιπόν ως συμβούλους του τρεις αποφοίτους Λυκείου, έναν ειδικό στην καταπολέμηση του θορύβου των αεροσκαφών, μία αρχαιολόγο, έναν ιστορικό, και (μέχρι στιγμής) άλλους 15, οι περισσότεροι των οποίων ουδεμία σχέση έχουν με την υγεία.

Ο κ. Γεωργιάδης είναι όντως ο πολιτικός που εκπροσωπεί τη νέα Ελλάδα».

 http://tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου