Δευτέρα 19 Αυγούστου 2013

ΣΥΡΙΖΑ: «Το ΤΑΙΠΕΔ από τα μεγαλύτερα ευρωπαϊκά σκάνδαλα»

Με αφορμή την υπόθεση Σταυρίδη, ο ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζει το ΤΑΙΠΕΔ ως ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα στη σύγχρονη ευρωπαϊκή ιστορία, τονίζοντας πως πρόκειται για ένα εργαλείο της τρόικας, εκτροφείο διαφθοράς και διαπλοκής, που επιχειρεί το μεγαλύτερο ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας που έχει να δει η Ευρώπη από την εποχή της Ανατολικής Γερμανίας. Στην ίδια ανακοίνωση υπογραμμίζεται πως η υπόθεση Σταυρίδη δεν αποτελεί παρά την πρώτη, καθαρή ομολογία της βρόμικης σχέσης μεταξύ της μνημονιακής κυβέρνησης κι επιχειρηματικών συμφερόντων και πως οι ευθύνες αυτών που διόρισαν τον πρώην πλέον πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ είναι τεράστιες και δε σβήνονται από την παραίτησή του.
«Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ζητούσε επανειλημμένα στη Βουλή τα πρακτικά των συνεδριάσεων του ΤΑΙΠΕΔ, ενώ επεσήμανε τις κατάφωρα αντισυνταγματικές διαδικασίες λειτουργίας του, καθώς και την πλήρη απουσία κοινοβουλευτικού και κοινωνικού ελέγχου, η κυβέρνηση μας κατηγορούσε ως ψεύτες και λαϊκιστές. Τελικά, οι σοβαροί “μεταρρυθμιστές” είναι εκείνοι που ταξιδεύουν με τα αεροπλάνα των επιχειρηματιών, αφού πρώτα έχουν υπογράψει το ξεπούλημα της πιο κερδοφόρας δημόσιας επιχείρησης έναντι πινακίου φακής. Το έγκλημα εις βάρος του ελληνικού λαού και της περιουσίας του πρέπει να σταματήσει. Η υπόθεση Σταυρίδη δε μπορεί να αποτελέσει δικαιολογία για τον πιο ασφυκτικό έλεγχο του Ταμείου από τους δανειστές, έτσι ώστε να προχωρήσει την επόμενη περίοδο με ακόμα πιο ταχύ, ανεξέλεγκτο κι αδιαφανή τρόπο τη διαδικασία των ιδιωτικοποιήσεων σε δημόσια αγαθά όπως είναι το νερό», αναφέρεται στην ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Ο ΣΥΡΙΖΑ, εξάλλου, προειδοποιεί πως όσοι έχουν προβεί σε πράξεις που επιβαρύνουν το Δημόσιο θα λογοδοτήσουν αναδρομικά στη Δικαιοσύνη, συμπληρώνοντας πως δεν αναγνωρίζει καμία διαδικασία εκποίησης της δημόσιας περιουσίας που στρέφεται ενάντια στο δημόσιο συμφέρον: «Η έξοδος από την κρίση μπορεί να έρθει μόνο μέσα από την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας κι όχι από την εκποίησή της, από τη στήριξη των δημόσιων επιχειρήσεων, την εξυγίανση και την ανασυγκρότησή τους, την προσέλκυση επενδύσεων και τη στήριξη της απασχόλησης και της κοινωνικής συνοχής».

 http://www.koutipandoras.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου