Πέμπτη 15 Αυγούστου 2013

Ποιοι είναι οι αληθινοί τζαμπατζήδες;

“ Ένας 19χρονος "τζαμπατζής" έχασε τη ζωή του. Η κυβέρνηση εξακολουθεί, όμως, και κάνει πλάτες στους μεγαλο - τζαμπατζήδες που τρώνε ότι έχει απομείνει από το κουφάρι της φτωχής Ελλάδας.  ”

Periodista 
"Δεν θα ανεχθούμε άλλο τους τζαμπατζήδες στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς" δήλωνε τον περασμένο Ιούνιο ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Χατζηδάκης. 
«Κι αυτό διότι μας ενδιαφέρει να περιορίσουμε τα ελλείμματα των συγκοινωνιών. Μας ενδιαφέρει όλοι να είναι ίσοι απέναντι στο νόμο» δήλωνε με στόμφο από το βήμα της Βουλής. Δύο μήνες μετά ένας άνεργος νέος 19 ετών χάνει τη ζωή του επειδή δεν είχε να καταβάλει το αντίτιμο του 1,40, ούτε βέβαια το πρόστιμο που θα του επέβαλλε ο ελεγκτής.
Άραγε εκείνη η δήλωση του Χατζηδάκη πυροδότησε τον υπερβάλλοντα ζήλο του ελεγκτή στην περίπτωση του 19χρονου; Μήπως είναι όλοι ίσοι απέναντι στο νόμο; Το βέβαιο είναι ότι το τραγικό συμβάν σε συνδυασμό με εκείνη τη δήλωση του υπουργού αποτελούν ενδεικτικά στοιχεία για τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνεται την ισονομία και τη δημοκρατία η κυβέρνηση Σαμαρά.
Διότι μπορεί να μην ανέχεται τους "τζαμπατζήδες" (τα φτωχόπαιδα δηλαδή από τις λαϊκές γειτονιές) στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, όμως ανέχεται οι μεγαλοκαναλάρχες να κατέχουν τηλεοπτικές άδειες, δηλαδή την περιουσία του ελληνικού λαού, χωρίς να έχουν καταβάλλει ένα ευρώ. Ανέχεται η κυβέρνηση οι εφοπλιστές σε μία ναυτιλιακή δύναμη, όπως είναι η Ελλάδα, να μην φορολογούνται. Καταβάλλει σημαντικές προσπάθειες η κυβέρνηση ώστε να ξεπουλήσει σε εξευτελιστικές τιμές και ενίοτε σε κολλητούς τη δημόσια περιουσία με αποτέλεσμα η χώρα να χάνει δισεκατομμύρια ευρώ. Επιδιώκει η κυβέρνηση να απωλέσει η χώρα μας τον δημόσιο πλούτο, άρα και τις δυνατότητες παραγωγικής ανασυγκρότησης. Προχωρά η κυβέρνηση σε σκανδαλώδεις αποφάσεις που ευνοούν Τραπεζίτες και μεγαλοεπιχειρηματίες σε βάρος του λαού μας. Κλείνει η κυβέρνηση την κερδοφόρα ΕΡΤ και διαλύει την Υγεία και την Παιδεία προς χάριν των κορακιών ιδιωτών. Ακόμη και τώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές σε υπουργεία γίνονται business πολλών εκατομμυρίων ευρώ. Επίσης σε πείσμα των "τζαμπατζήδων" κάποιοι άλλοι τζαμπατζήδες ταξιδεύουν με υπερπολυτελή αεροσκάφη, τα καύσιμα των οποίων τα πληρώνει ο ελληνικός λαός. Ακόμη στη χώρα των φτωχών "τζαμπατζήδων" που το παρασιτικό σκυλολόι της ψευτοδιανόησης αντιμετωπίζει τον λαό σαν "πλέμπα" οι σύζυγοι των υπουργών μπορούν να λαμβάνουν μεγάλες δουλειές από το δημόσιο. Η ελίτ την ώρα που τα παιδιά του λαού μας μετακινούνται με τα μέσα μαζικής μεταφοράς, χωρίς να έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν το εισητήριο, κάνει διακοπές στη Μύκονο. 
Κάποιοι σε καιρό κρίσης τρώνε ότι έχει απομείνει από το κουφάρι της φτωχής Ελλάδας. Το χειρότερο; Είναι αυτοί που δήθεν κόπτονται για τη "σωτηρία της πατρίδος", στο πλευρό πάντοτε του Βερολίνου και των δανειστών.  Θα τα πούμε εν καιρώ...

 http://www.periodista.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου