Τετάρτη 14 Αυγούστου 2013

Δ. Βίτσας: Εξήντα μέρες περίπου η κυβέρνηση παρανομεί και δεν υποτάσσεται στην απόφαση του ΣτΕ

Αποσπάσματα συνέντευξης του Δ.Βίτσα, Γραμματέα της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, στην πρωινή εκπομπή του Mega για το ζήτημα των πλειστηριασμών και την ΕΡΤ 
Για το  θέμα των πλειστηριασμών
Πρώτον, να ξεκαθαρίσουμε ότι άμεσα πρέπει να έρθει νόμος στη Βουλή, ο οποίος να απαγορεύει τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας.
Στην όλη συζήτηση υπάρχει ένας παραλογισμός από τη μεριά των κυβερνητικών υπευθύνων. Όταν ψηφίστηκε αυτός ο νόμος ήμασταν στην αρχή της διαδικασίας της άγριας λιτότητας. Τώρα είναι καλύτερη η κατάσταση του κάθε νοικοκυριού; Προφανώς και όχι. Άρα, συζητάνε υπό χειρότερες προϋποθέσεις – αυτό θέλει η κυβέρνηση – να ανοίξουν οι πλειστηριασμοί της πρώτης κατοικίας.
 Πίσω από την ιστορία των πλειστηριασμών βρίσκεται η επιδίωξη της εσωτερικής υποτίμησης και με άλλο τρόπο, δηλαδή, με την κατάρρευση της κατοικίας. Οι “έξυπνοι” και οι «μπαταχτσήδες» δεν μπορεί να είναι η δικαιολογία της κυβέρνησης.
Δεν είναι δυνατόν να βγάλουν στον πλειστηριασμό το σπίτι του γείτονά μας και να μείνουμε άπραγοι. Δεν είναι δυνατόν να λέμε σε κάποιον ότι από τα 60, τα 70, τα 80 τ.μ. που είχες για τα παιδιά σου, τώρα θα σε πετάξουμε απ' έξω. Άρα, όταν θα έρθει δικαστικός επιμελητής, θα είναι και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ μαζί με την κοινωνία που θα υποστηρίξουν  την αποτροπή της διαδικασίας των πλειστηριασμών.
Για τον «ενδιάμεσο φορέα» της δημόσιας τηλεόρασης και την ΕΡΤ
Εξήντα μέρες περίπου η κυβέρνηση παρανομεί και δεν υποτάσσεται στην απόφαση του ΣτΕ. Για εμάς η ΕΡΤ υπάρχει και λειτουργεί και πρέπει να αποκατασταθεί, θα έλεγα, η τάξη.
Κατ' αρχήν η απόφαση ανήκει στους ίδιους τους εργαζόμενους της ΕΡΤ. Και ήδη οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ έχουν δείξει αξιοθαύμαστη εμπιστοσύνη απ' τη μια μεριά στις δυνάμεις τους και από την άλλη μεριά αδάμαστη θέληση, ώστε να συνεχίσει η ΕΡΤ.  Κι εμείς, βεβαίως, τους στηρίζουμε. Και όχι απλώς τους στηρίζουμε, αλλά θα τους στηρίξουμε. Η πρότασή μου στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι να μην αναγνωρίσουμε το μεταβατικό σχήμα. Το ότι δεν αναγνωρίζουμε το μεταβατικό σχήμα σημαίνει συγχρόνως ότι δεν θα παίρνουμε μέρος και στα πολιτικά πάνελ που θα διαμορφώσει αυτή η μεταβατική διαδικασία. Θα στηρίξουμε τον αγώνα και τις ομόφωνες αποφάσεις του Συνεδρίου της ΠΟΣΠΕΡΤ.

left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου