Παρασκευή 16 Αυγούστου 2013

«Να μπει τέλος στους εξευτελισμούς και τις παράνομες κατακρατήσεις επιβατών»

Ουσιαστική έρευνα για το θάνατο του Θανάση Καναούτη ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ
Ακέραιη η ευθύνη των μνημονιακών κυβερνήσεων για την κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει πλατιά στρώματα της ελληνικής κοινωνίας επισημαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Παράλληλα ζητά ουσιαστική έρευνα για τις συνθήκες που προκάλεσαν το θάνατο του 19χρονου Θανάση Καναούτη για ένα εισιτήριο αξίας 1,20 ευρώ.
Αναλυτικά η ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ:
«Ο  θάνατος του 19χρονου Θανάση Καναούτη επειδή δεν ακύρωσε ένα εισιτήριο αξίας 1,20 ευρώ αναδεικνύει με τον πλέον τραγικό τρόπο την κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει πλατιά στρώματα της ελληνικής κοινωνίας εξαιτίας της μνημονιακής πολιτικής. Η ανεργία που έχει σπάσει κάθε ρεκόρ, ο κοινωνικός αποκλεισμός μεγάλου τμήματος της νεολαίας, οι άθλιες συνθήκες εργασίας και διαβίωσης χιλιάδων συμπολιτών μας, συγκροτούν το ακραίο μνημονιακό πλαίσιο της φτώχειας, της απόγνωσης και της καταστολής.
 Ο Θανάσης Καναούτης ήταν ένας ακόμα άνεργος νέος που δεν είχε χρήματα για να καλύψει έστω και τις στοιχειώδεις ανάγκες του. Το κόστος των μεταφορών στις αστικές συγκοινωνίες έχει εκτοξευτεί επί ημερών μνημονίου, ενώ η κυβέρνηση σχεδιάζει και νέα αύξηση για να συμμορφωθεί στις μνημονιακές δεσμεύσεις.
 Πρέπει τώρα να μπει ένα τέλος στην πολιτική που εξαθλιώνει τις ζωές μας και ωθεί χιλιάδες νέους και νέες στην απόγνωση και την απελπισία.

left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου