Σίμος Χ.
"Εμπόριο ελπίδας" χαρακτήρισε ο ΣΥΡΙΖΑ τη νέα επικοινωνιακή εκστρατεία της κυβέρνησης Σαμαρά που φέρει το όνομα "πρωτογενές πλεόνασμα". Η αξιωματική αντιπολίτευση υπογράμμισε πως τα στοιχεία που παρουσίασε η κυβέρνηση είναι προϊόν "δημιουργικής λογιστικής", τόνισε ότι η πραγματικότητα που αντιμετωπίζουν τα νοικοκυριά απέχει πολύ από την εικονική πραγματικότητα που επιχειρεί να προωθήσει η δικομματική κυβέρνηση και άσκησε σφοδρή κριτική για την ασκούμενη
πολιτική που διαλύει κάθε έννοια κράτους πρόνοιας και αυξάνει διαρκώς τα ποσοστά ανεργίας.
"Παρά την έκρηξη της ανεργίας, και ιδιαίτερα την εφιαλτική της άνοδο ανάμεσα στους νέους, παρά τη συνεχιζόμενη βαθιά ύφεση, την υπερχρέωση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, τις απολύσεις που επίκεινται σε κρίσιμους τομείς της Εκπαίδευσης, της Υγείας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και την απειλή των πλειστηριασμών, η κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου επιχειρεί για άλλη μια φορά να κερδίσει χρόνο μέσω του εμπορίου ελπίδας" υπογράμμισε ο ΣΥΡΙΖΑ.
Σε ό,τι αφορά το τέχνασμα το οποίο χρησιμοποίησε η κυβέρνηση για να παρουσιάσει πρωτογενές πλεόνασμα, ο ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι "στα στοιχεία που ανακοινώθηκαν δεν συμπεριλαμβάνονται οι προϋπολογισμοί των ΟΤΑ, των ασφαλιστικών ταμείων, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές και άλλες παράμετροι, δείχνοντας ότι κυριαρχεί μια νέου τύπου δημιουργική λογιστική". Και πρόσθεσε: "Ακόμα, όμως, και στην περίπτωση που υπήρχε πλεόνασμα, αναρωτιέται κανείς πώς μπορεί η κυβέρνηση να ελπίζει στα σοβαρά σε μια ουσιαστική βελτίωση της πραγματικής οικονομίας, πώς μπορεί να υποσχεθεί την ανάκαμψη στον πολίτη που χάνει τη δουλειά του, που αντιμετωπίζει το φάσμα του πλειστηριασμού της πρώτης του κατοικίας, που χάνει συνεχώς την αγοραστική του δύναμη και δέχεται την ανάλγητη και σκληρή επίθεση της κυβερνητικής μνημονιακής πολιτικής".

Ξεπουλάνε τον δημόσιο πλούτο

Ο ΣΥΡΙΖΑ άσκησε σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση για την απόφασή της να πουλήσει το 33% των μετοχών του ΟΠΑΠ στην εταιρεία Εmma Delta, στην οποία μετέχει και ο Δ. Μελισσανίδης, τονίζοντας πως "η πώληση του ΟΠΑΠ σε ημετέρους, και μάλιστα με τον τρόπο που έγινε, μπορεί να κάνει την κυβέρνηση να χαίρεται και να χαμογελά, ωστόσο μια φιλολαϊκή πολιτική θα αξιοποιούσε τα έσοδα αυτού του διαχρονικά κερδοφόρου οργανισμού για την ενίσχυση των ασφαλιστικών ταμείων που βρίσκονται σε δεινή κατάσταση, ιδιαίτερα μάλιστα και μετά το αποτυχημένο PSI".

Βάζουν κι άλλους ταξικούς φραγμούς στην εκπαίδευση

"Επιδιώκουν ένα σχολείο ταξικό, με μοναδικό άμεσο αποτέλεσμα τη μείωση των υποψηφίων για τα ΑΕΙ και τα ΑΤΕΙ" τόνισε ο ΣΥΡΙΖΑ στο σχόλιό του για το νομοσχέδιο για τη μέση εκπαίδευση. Αναλύοντας περαιτέρω το νομοσχέδιο αυτό, ο ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε πως "επιχειρεί να επαναφέρει τις παλιότερες προσπάθειες για τη μετατροπή του Λυκείου σε ένα τεράστιο κέντρο συνεχών εξετάσεων, σε βάρος της ανάδειξής του σε βαθμίδα γενικής γνώσης και ανάπτυξης της κριτικής ικανότητας των παιδιών μας".
"Είναι αναμενόμενο να μην καταλαβαίνει τη σημασία του πρωτογενούς πλεονάσματος ο ΣΥΡΙΖΑ, που έχει και πλεόνασμα θράσους και έλλειμμα προτάσεων και επιδίδεται σε εμπόριο απελπισίας" σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου απαντώντας στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

http://www.avgi.gr