Τετάρτη 21 Αυγούστου 2013

Δ. Βίτσας: Ο ΣΥΡΙΖΑ διεκδικεί την άμεση προσφυγή στις κάλπες

Συνέντευξη του Δημήτρη Βίτσα, Γραμματέα της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, στον ρ/σ ΒΗΜΑ FM (Ξενάκης)
Για τις δηλώσεις Κεδίκογλου σε πρωινή εκπομπή του Mega

Οι δηλώσεις του κ. Κεδίκογλου, συχνά ξεφεύγουν από τον πολιτικό διάλογο. Ο ίδιος έχει  επιλέξει την τακτική της πρόκλησης, απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ. Πολλές φορές δεν αξίζει καν να τις σχολιάσει κανείς.

Για την επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ να μην συναντηθεί με τον Γεργκ Άσμουσεν από την ΕΚΤ
Φαντάζομαι ότι οι υπηρεσίες που αφορούν τον κ.
Άσμουσεν, το Υπουργείο Εξωτερικών και το Υπουργείο Οικονομικών, γνωρίζουν εδώ και πάρα πολύ καιρό γι' αυτή την επίσκεψη. Δεν πήρε χθες το βράδυ τηλέφωνο ο κ. Άσμουσεν τον κ. Στουρνάρα. Οπότε, για μια τέτοια συνάντηση χρειάζεται
προηγούμενη συνεννόηση και βεβαίως διαμόρφωση ενός συγκεκριμένου προγράμματος.
Θα μπορούσαμε να συναντήσουμε τον κ. Άσμουσεν αν είχε ακολουθηθεί η κανονική οδός, η οποία  δεν αφορά μόνο το πρωτόκολλο, αλλά είναι και ουσιαστική. Μια τέτοια συνάντηση πρέπει πάντοτε να προετοιμάζεται.

Για το χθεσινό “πολεμικό συμβούλιο”

Πολεμικό το χαρακτήρισαν οι δημοσιογράφοι. Εγώ το χαρακτηρίζω περισσότερο επικοινωνιακό και όσο αφορά τα ανοιχτά ζητήματα στην κοινωνία και στην πολιτική, όσον αφορά τις αποφάσεις, πραγματικά επικίνδυνο.
Ακούω με πάρα πολύ προσοχή όσα είπε ο κ. Μητσοτάκης βγαίνοντας, ότι το πρόγραμμα θα συνεχιστεί απαρέγκλιτα. Αυτό σημαίνει απολύσεις, ιδιωτικοποιήσεις, ξεπούλημα, νέο μνημόνιο.

Για τις δηλώσεις Ρεν σε φινλανδική εφημερίδα, σε συνέχεια των δηλώσεων του κ. Σόιμπλε, ότι δεν αποκλείει νέο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα

Επανειλημμένα έχω πει το εξής. Και ο κ. Ρεν και ο κ. Σόιμπλε και η κα Μέρκελ και ο κ. Στουρνάρας, όλοι μας τέλος πάντων κι εσείς κι εγώ, γνωρίζουμε ότι τα δημόσια χρέη των χωρών του Νότου – χρησιμοποιώ το “Νότος” με την πολιτική  του έννοια και όχι μόνο με τη γεωγραφική – και μέσα σε αυτά πρώτα και κύρια της Ελλάδας, το δημόσιο χρέος δεν είναι βιώσιμο, δεν είναι διαχειρίσιμο. Άρα, κάτι πρέπει να γίνει. Αυτό είναι ξεκάθαρο για όλους.
Εμείς έχουμε μια συγκεκριμένη πρόταση. Η δική μας πρόταση λέει, Ευρωπαϊκή Συνδιάσκεψη κατά τα πρότυπα του Λονδίνου το 1953, που αφορούσε το δημόσιο χρέος της Γερμανίας, διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους των χρεών - έτσι κι αλλιώς δεν μπορούν να αποπληρωθούν, όχι μόνο από αυτή τη γενιά αλλά και από τις επόμενες γενιές - και θέσπιση ρήτρας ανάπτυξης.
Μας ενδιαφέρει πρώτα και κύρια για την Ελλάδα, η Ελλάδα να είναι αυτό που λένε οι νομικοί επισπεύδουσα χώρα.

left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου